Redusere kraft

Noen vedtatte sannheter for kraftkoking er at man skal bruke store biter med grønnsaker og la det det koke og redusere nærmest så lenge man har tid til. Hele formålet med å koke kraft er jo nettopp at man skal trekke mest mulig smak at kjøttet og grønnsakene man har oppi. Det som oppskriftene forteller . Og når det gjelder mat innebærer reduksjon det å koke inn. Vi reduserer en væske fordi vi ønsker å konsentrere smaken i en saus eller kraft.


Dersom sausen er for tynn vil væsken fordampe ved koking slik at sausen blir tykkere.

Til slutt siler du kraften , og koker den deretter inn til passe fylde og mengde. Smak på den, og kjenn at det blir mer og mer smak etterhvert som vesken reduseres. Du kan redusere så mye du vil, til du er fornøyd med smaken. Sil kraften gjennom en finmasket sil, og fjern fettlaget som . Fjern dette skummet for å få en klar og fin kraft.


Ha lokk på hele tiden, ellers vil mye av væsken fordampe. Det er bedre å redusere helt til slutt om du ønsker det. Kraften bør stå minst et døgn og trekke, og gjerne lenger! Er du ikke komfortabel med å ha plata på om natten er det bare å skru den av for å slå .

Kraft basert på kjøtt, fisk, fugl eller grønnsaker kan du lett koke selv. Her får du de gode tipsene og oppskriftene. Slik koker du skikkelig kraft. Følg oppskriften som gir deg gode råd om hvordan du skal gå frem.


Jeg har fått så mange spørsmål om hvordan jeg koker kraft og endelig er filmen der jeg viser metoden min ferdig. Dette er utrolig enkelt, det krever få ingredienser og går relativt raskt. Du må selvfølgelig la kraften stå og putre lenge, men du trenger ikke sitte og se på ;). Kraft er en vannaktig væske som lages ved utkoking av de forskjellige råvarer som blir brukt. Ved lang innkoking får man og redusert kraft og ekstrakt.


Da jeg laget kraft for noen dager siden kom jeg på at det kunne være artig å regne litt på tidsforbruket og se litt på fysikken i prosessen med reduksjon av kraft og andre vannholdige væsker. For klar eller lys kraft har man beina(ubrunet) rett i en kasserolle sammen med grønnsaker og kaldt vann. Etter endt koking siler man ifra bein og grønnsaker og sitter igjen med en velsmakende kraft , som kan brukes videre i sauser, supper, gryter og annet.


Mange velger allikevel å koke kraften ytterligere. Stadig flere bytter ut rynkekremen med hjemmekokt kraft. Om kraft kan gjøre deg rynkefri kan diskuteres, men at det kan styrke huden kan det være noe i. Kraft er nemlig en kilde til kollagen, det viktigste proteinet i bindevev hos dyr og mennesker.


Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus. Sil av og oppbevar i kjøleskap, eller frys ned som terninger.

Tilsetter liter vann. Hvor ofte bør jeg ha kraft i meg? Noen mener hver dag, andre mener at jevnlig inntak et par ganger i uken er bra. Om du vil fryse det ned og ikke har uendelige mengder fryseplass, kan du redusere kraften ytterligere etter at du har kokt den og fjernet grønnsaksrestene. La den putre på svak varme i noen timer til den er redusert og blitt til det man gjerne kaller fon og frys den ned i isbitterninger istedet for litersbokser.


Skal du lage en rødvinsaus begynner du med å redusere rødvin og hakket sjalottløk for så å tilsette god kraft og la sausen koke videre inn til ønsket smak og konsistens. Avslutt med å piske inn noen terninger kaldt usaltet smør og smak til med salt og pepper. En klype sukker runder av . Har hatt kraft i kjøleskapet i over en uke uten at det har blitt dårlig, men det kommer nok an på hvor mye den er redusert , altså hvor mye vann som er igjen og fettinnhold. Det tryggeste er jo å fryse ned i porsjonspakninger.


Jeg ville ikke vært bekymret for kugalskap ved kraftkokong. Men sjølv om du bør sjå etter krafta, er det ein enkel jobb der det viktigaste å skumme av fett og andre ureine delar av krafta den rett før og rett etter oppkok, og deretter i blant – slik at du unngår grumsete kraft. Neste skritt kan være å redusere kraftmengda når alt det andre er silt ifrå.


Desto meir du koker ned . Det går også an å redusere enda mer, slik at kraften kan fryses i isterningsposer og brukes nesten slik man bruker buljongterninger. Om man ikke har så mye tid til rådighet, kan man tilsette både kjøtt og grønnsaker samtidig. Syv timer er for de med god tid som setter pris på fyldig kraft , men man kan også .

Commentaires

Articles les plus consultés