Koke kraft med eller uten lokk

Legg ben og kjøtt i en stor gryte eller kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til ben og kjøtt er dekket. Anbefaler du med eller uten lokk på kasserollen om man setter den inn i kasserollen på grader? Jo bedre dyret har hatt det, dess bedre blir kraften. Velg gjerne bein fra dyr som har spist økologisk fôr eller har gått på beite.


Jeg bruker en kombinasjon av margbein og oksehaler, som gir en gelatinrik kraft.

Du får en utmerket kraft ved å kun koke bein uten andre . Familiemat uten gluten, melk og sukker. Samle på bein: Du får kjøpt kraftbein hos en slakter eller i frysedisken på en dagligvarebutikk. Vi samler ogsså på bein fra middagene våre. Til slutt siles kraften og fylles på glass.


Jeg har 1-kopper eller så i en gryte på liter, og lar gryta stå over natta før jeg har den på kokeplate , på laveste varme hele tiden. Jeg koker aldri opp, slik at jeg er sikret maksimalt med næringsstoffer i kraften. Nå er det altså min tur til å fortelle hvordan jeg lager kraft og jeg kan dessverre ikke love at det er hverken spesielt billig eller spesielt raskt å lage.

Man kan selvsagt redusere kraften ved å koke den i mange timer uten lokk for å få en mer fyldig og kraftig smak og kanskje ikke minst for å få en tykkere . Det er nok ikke uten grunn at man råder om å spise kyllingsuppe eller annen kraftbasert suppe når man er syk. I mange kulturer og land. Oppbevarer du kraften i kjøleskapet er det best å ikke fjerne fettet på toppen, fordi dette gir et lufttett “ lokk ” og gjør at kraften holder seg lenger. For lengst holdbarhet er . La kraften koke langsomt uten lokk i minutter. Kok opp og skum godt av.


Til fiskesuppe trengs - liter fiskekraft til personer. Dette avhenger av om det er en klar eller kremet suppe. Hjemmelaget kraft er noe av det mest næringsrike du kan få i deg, ved å la dyreben trekke på lav varme over tid (hallo – det lager seg selv) trekkes mineraler og gelatin ut av dyret og på 1-2-har . Hakk eller sag beina i biter. Brun dem i en stor kasserolle over høy varme.


Tilsett grønnsaker kuttet i grove biter og brun dem lett uten at noe brenner seg. Fyll opp med vann så det dekker og legg i krydderbuketten. Til oksekraft kan du i tillegg til . Har du alltid lurt på hvorfor suppa smaker så mye bedre på restaurant?


Legg bort suppeposene, og kok din egen kraft.

Her får du fremgangsmåte både med og uten. Sv: Kraftkokoking - med eller uten lokk ? Nå har ikke jeg laget kraft til risotto,men jeg tror ikke du skal brune kjøttet,med mindre du skal ha brun saus. Jeg koker opp,skummer av,tilsetter mer vann,og lar det småkoke i et par til tre timer,med lokket halveis på. Sellerirot og persillerot gir god smak til suppe hvert . Jeg pleier å henvise alle som spør, til dette innlegget, hos kraftmamma.


Dette får du gjerne hos en bonde, slakter eller kjøtthandler, men det ligger også i frysedisken i enkelte butikker. Jon slumper hver gang og det blir alltid godt. Syren gjør at mineraler trekkes ut av benet lettere, slik at kraften blir mest mulig næringsrik.


Vi er glade i løk, pastinakk . Så lar du det koke opp, noen siler av (det gjør ikke vi, og deretter trekke i alt fra – timer under lokk. ( Fiskekraft tar dog bare et par timer). Sil av og oppbevar i kjøleskap, eller frys ned som terninger. Slik har du alltid litt kraft klar til . Se oppskrift på hvordan du koker god kjøttkraft. Linker til andre typer kraft.


Hvis du ikke skal bruke all kraften kan du fryse den og bruke den senere. Man kan lage kraft på alt fra fiskebein og -avskjær, en kyllingskrott der bryst og lår er fjernet, margbein eller blåskjell til restene etter et langtidsstekt kjøttstykke med. Kraften kan brukes med engang eller fryses til senere. Vend litt på innholdet underveis og pass på så ikke noe brenner seg, da blir det bismak på kraften.


Ha alt over i en stor gryte og kok ut langpannen med litt vann som du heller i gryta. Tilsett salt og la kraften koke i 4-timer, uten lokk eller med god . Dette er spesielt viktig hvis du skal lage en klar kraft. Når kjøtt og bein blir lagt i kaldt vann og varmes forsiktig, koagulerer løselige proteiner sakte og danner store partikler som enten fester seg til bunnen og sidene eller vandrer . Ha i kjøttet, kok opp igjen og fjern skummet som danner seg på overflaten med en stor skje.


Tilsett laurbærbla pepperkorn og dillbunten med hyssing rundt. Ha i fennikel og kok videre i minutter. Løft ut kjøtt og fennikel med en hullsleiv og ha dem i en bolle. Sil kraften , kast pepperkorn, .

Commentaires

Articles les plus consultés