Vaske teak med grønnsåpe

Har nettopp vasket teak dørken ute , bruker grønnsåpe med litt kraftvask oppi så den blir reint. Vasker over en gang til med varmt vann å bare grønnsåpe , spyler mye etterpå. Så tar jeg ei fille og smører på teak olje , da kommer den gjyldenbrune teakfargen fra og det blir som nytt.


Det er alt annet enn glatt . Behandling av teak -dekk innlegg 23. Vask av ubehandlet teak innlegg 25.

Flere resultater fra baatplassen. Rengjøre Teak møbler - Hus og hage - Kvinneguiden Forum forum. Hjem og fritid › Hus og hage Bufret 11. Hvordan er det best å rengjøre Teak møbler? Kan jeg bruke grønnsåpe eller bare vann eller hva?


Hugos vaske - og rensemiddel for båt er også rimelig og lett å få tak i, men også den kan være litt barsk mot gelcoaten. Teakdekk har veldig godt av grønnsåpe. Hvis treverket ikke er lakkert, går du over med trepleiemidler, som spesialoljer for tre, teakolje eller teakrens.

Grønnsåpe er sikkert bra for teak , men jeg ville ikke brukt det på hvit gealcoat. Sure vaskemidler skal ikke ha denne effekten. Jeg sjekket for en tid siden pH-verdien for Krystallsoda grønnsåpe med . Båtliv og Seilas har tidligere skrevet om at spesialmidler for båtpuss stort sett består av de samme stoffene som i Zalo, men at styrke og tilsetningsstoffer varierer. Vår erfaring er at oppvaskmiddelet Zalo kan brukes til de fleste oppgaver for den innvendige båtpussen, men kan også brukes til å vaske tepper.


GRØNSKE: Vask oljede og beisede møbler med lunkent vann tilsatt litt oppvaskmiddel, fjern grønske med rødsprit. Teakmøbler kan vaskes med et mildt rensemiddel. Ifølge Høye kan du skrubbe plastmøbler med vann tilsatt grønnsåpe , oppvaskmiddel, bilsjampo eller kraftvask.


Bruk IKKE stålbørste eller stålull! Benytt IKKE høytrykkspyler da dette kan ødelegge den myke delen av trekjernen og gjøre overflaten ujevn, som gjør at teakens gode egenskaper kan gå tapt. Smuss samles raskere, det blir vanskeligere og vaske og tar . Husker min far hadde et stort bord i ubehandlet tre, og samme hvor mange ganger jeg vasket det for han, måtte han alltid rope ut KUN GRøNNSåPE. Møblene er ikke lenger lekkert gyllenbrune noen uker i året, men til gjengjeld er de aldri uappetittelig svartspettet.


Både innendørs og utendørs er det en god del teak i dørken. Zalo er mitt universal- vaskemiddel , og brukes på alt hvor det skal være reint og fettfritt, før f. Har derimot hørt om eiere som vasker ihjel dekkene sine fordi det renner svart vann ned fribordet når de vasker , men dette er i realiteten oppløst teak. Har også oppfattet at noen vasker dekket med grønnsåpe , men at dette kan være litt problematisk i forhold til lakkerte flater som dollbord etc.

Her brukte vi ulike produkter, både på teakdekk, til vask og polering og til bunnsmøring. I ettertid har vi ikke sett noe stor forskjell på produktene, og det er ingen av merkene vi prøvde som utmerker seg, muligens med unntak av teakbehandlingen hvor V. Hövlings Golden-produkter over tid har vist seg mest holdbar. Boracol Teak Special trengt inn i treverket.


Etter 1-uker vil uansett dekket framstå som rent og pent. Erfaringer viser at en behandling som beskrevet over vil holde dekket pent i opp mot ca. Dekket vil framstå som lyst og . Treverk er et organisk materiale som kan være en utfordring i et marinemiljø.


Denne videoen forklarer. Sommer og sol er som regel synonymt med kos på terrassen. Og hvem vil ikke at terrassen da skal være ren og pen? Er terrasseplattingen full av skitt og mose, føles det muligens som et tiltak å skulle gå i gang med vaskerunden.


Men den gode nyheten er at dette slett ikke er kompliserte greier – så lenge . Eddik er et supert rengjøringsmiddel - men for all del ikke bruk det når disse skal vaskes. Dekk, teak og overbygg er helt greit å ta når båten er på sjøen. Det samme gjelder service på.


Husholdningsvaskemidler som Ajax og Zalo fungerer også godt. Men disse må ikke brukes når båten er polert. Dersom du har ti er det en fordel å vaske overbygg og dekk før du polerer skroget. Bruker du kraftvask siden , kan . Svartsoppen kan ha satt seg nedi oljen til treverket, og da må du fjerne all den gamle oljen, sier Johansen.


Teakrens fjerner all gammel olje slik at treverket ser nytt ut. Audun Klauseie i Alanor anbefaler å vaske møblene med en trerens om høsten. Dette for å fjerne pollen og soppsporer før møblene lagres, . Du bør sjekke først hva slags treverk du har – teak eller annet eksotisk treverk trenger annen rens.


Plastmøblene skrubber du med vann og oppvaskmiddel eller grønnsåpe.

Commentaires

Articles les plus consultés