Palisander behandling

Overfladen bliver behandlet med palisander -olie, som er en mørkhærdende olie - eller lakeres med syrehærdende lak. Begge overflader skal vedligeholdes . Først bør du finne ut hvordan bordet er behandlet tidligere, sier snekkermester på Møbelverkstedet i Oslo, Anne Cathrine Hagen. Tidligere behandling vil ha betydning for hva som egner seg nå. De er ganske pene i treverket, men har noen mindre striper.


Noen som har erfaring i behandling av slikt treverk?

Jeg klarer ikke å se om treverket er lakket, men at det er helt originalt er jeg rimelig . Hejsa GDS mangler lige en sektion til møbler så jeg smider den her. Palisander bord innlegg 4. Jeg har arvet nogle møbler i Teak og Palisander ! Behandling af palisanderbordplade innlegg 27. Tre er et fantastisk materiale i interiør. Det er ingen over og ingen ved. Tre-er-et-fantastisk-materiale-i-interior-Det-er-ingen-o.


Flere spør etter gamle palisandermøbler nå.

Vi konsentrerer oss om norske møbler fra 50- og 60-tallet frem til det gikk nedover med produksjonen på 70-tallet. Har du et tykt trebord i stua eller på kjøkkenet, vil det før eller senere behøve behandling. Oljen vil slites av eller trekke inn i treverket uansett etter en viss ti og da er det viktig at man beskytter bordet mot eventuelt søl og fukt.


Hvis lakken slites av kan eventuelle flekker bli permanente og mye vanskeligere å fjerne. Hver gang man rører ved det med hånden efterlades en. Jeg synes du skylder at fortælle hvad det er der er fineret med palisander. Tipper bordet er i palisander , ikke teak. Sent fra min SM-G930F via Tapatalk.


Jeg ville vasket godt og pusset forsiktig siden det er i relativt tynn finer ( vi har hatt et likt bord innom huset tidligere). Bordet er fra den ti hvor man kunne få ægte palisander. Hej Eva Bonnerup - ja, selvfølgel,ig. Når overfladen føles tør - når kluden glider let - lader du bordet tørre i et døgn eller to, og herefter gentager du behandlingen. Jeg tør godt love dig, at hvis blot du er forsigtig, så du ikke . Hvordan kan jeg afgøre, om de er lakerede eller olierede?


Alle de lodrette flader er stadig lige pæne og . Husk at verken møbelhud eller møbelstoffer er selvrensende eller vedlikeholdsfrie og påvirkes av både ytre- hu hår, syreholdig svette og fargesmitte fra dongeribukser. Sofaer og stoler er de møblene som i størst grad blir brukt. I tillegg etterlater også søl merker som må behandles umiddelbart. Derfor er det viktig at en har .

Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller maling kan gamle, antikke møbler bli freshe og unike. Men da er det noen forholdsregler man bør være obs på. Møbelsnekker Kenneth Rockers gir deg tipsene. Hvis du skal pusse opp et gammelt møbel, er det viktig å sjekke om det er finerte . Palisander og rosentre er etter min viten ikke det samme, . Gripebrett av lønn er oftest lakkert, men ikke alltid. Enkel og billig løsning Men Parson bestemte seg for å prøve å smøre kommoden med en blanding av olje og eddik, og ble positivt overrasket over resultatet.


Det beste er at selv nå, en måned etter jeg behandlet kommoden, ser den fortsatt like fin ut. Dersom man likevel velger å legge ny overflatebehandling, må man ta hensyn til hvilken behandling man ønsker, og hva møbelet er behandlet med fra før. Skjellakk er en svært ømfintlig lakk, som ikke tåler så mye.


Mange teak og palisander møbler er helt eller delvis fremstillet i finér – det er derfor vigtigt ikke at slibe for voldsomt på møblerne, da man kan risikere at slibe igennem finéren. Oljen, som hovedsakelig består av valnøttolje og linolje-standolje , er lettflytende og trenger seg langt inn i treverket samtidig som den herder og beskytter. Møblet skal være rent inden behandlingen. Alis virker også rensende.


Afsyret egetræ vil blive mørkere af behandlingen , men også mere modstandsdygtigt overfor spild. Lakerede egetræsmøbler har ofte lidt skrammer og skjolder der bliver bedret væsentlig af behandlingen. Teak og palisander behøver ikke store mængder olie – ofte kan det være .

Commentaires

Articles les plus consultés