Hvordan bli kvitt borebiller

Et hus med angrep av stripet borebille vil oftest ha et problem med fukt. For å bli kvitt billene, er derfor reduksjon av fuktighet det viktigste bekjempelsestiltaket. Først må årsaken til fuktigheten finnes. Lekkasjer i rør, sig fra grunnvann, dårlig . Er flygehullene gamle, eller.


Hvordan lever stripet borebille?

Noen typer, som stripet borebille , kan gå løs på treverk i huset, men ifølge Norstein skal det mye til for at de klarer å etablere seg i tørre og varme hus. Skadedyr på kjøkkenet › Er du redd for disse småkrypene? Blomsterfluer – hvordan bli kvitt dem? Etter hva jeg har hørt og erfart blir man aldri helt kvitt borebillene men man kan fjerne en veldig stor del. Jeg byttet noe gulvbjelker i forbindelse med rehabilitering av et hus fra 60-tallet.


Takåsene ble sprayet grundig. Du sier at det er kjeller kjeller i kjelleren din. Det viktigste man kan gjøre er å ha det jevnt .

Fant ikke noen kategori som passet. Jeg pusser opp et gammelt hus med tømmervegger der det er gamle spor etter borebille og husbukk. Vil gjerne sprøyte på noe som minsker faren for at insektene kommer tilbake siden jeg har hørt at de skal være glade i nytt treverk Ønsker uansett å være på den . Her kan du se hva du skal være oppmerksom på, og hvordan du bekjemper de små skadedyrene. Borebiller kan fullstendig ødelegge trekonstruksjonen i et hus.


Sørger du for god drenering, og leder vann bort fra huset og har god utlufting i kjelleren samt noe oppvarming, kan du komme langt. Er deler av materialene i huset hardt angrepet eller lar fuktproblemet seg ikke løse, kan du i tillegg sikre konstruksjonen ved å bruke en luftavfukter . I mange tilfeller, og i mange miljøer er det stor usikkerhet om hvordan ulike typer angrep. Vi har ein god del mott i eit relativt nytt tregolv på ein gammal låve. Golvet er umalt og i relativt god stand enno.


Antar motten kjem frå gamle bjelkar i taket. Lurer på kva anbefalingar folk har for å få bukt med problemet. Det er vanskeleg å komme til i taket, så behandlinga bør være for golvet. Det er strengt tatt kun tre typer insekter som virkelig kan gjøre skade på hytta: Husbukk, stripet borebille og stokkmaur. Det var vinter og tomten var helt nedsnød så det var umulig å se hvordan det kunne bli . De aller fleste har sikkert opplevd hull i gammelt treverk.


Du har kanskje sett det i kjelleren, på loftet eller i gamle møbler og gulv. Les om stripet borebille (Anobium punctatum), vanlige problemer med stripet borebille samt tips og råd til hvordan bli kvitt stripet borebille.

På Østlandet blir kjellere og. Her er en oversikt over de vanligste krypene du ikke trenger hjelp til å bli kvitt. Over tid vil treverket bli totalt pulverisert. Stripet borebille er ved siden av Husbukk vårt alvorligste skadeinsekt i trebygninger.


Varmebehandling: Ved å øke temperaturen til °C dør stripet borebille i løpet av få sekunder. Ved °C dør den etter – timer. Hvis det skadde området kan varmes opp tilstrekkelig, vil dette være en effektiv og miljøvennlig.


Luftfuktighet: Ved å holde den relative luftfuktigheten under , vil etablerte angrep av . Tidligere ble stripet borebille drept ved hjelp av gass, men det er ikke lov lenger. Det finnes sprøytebehandlinger som skal ta. Er det et gammel og skjørt møbel som blir satt ut i kulda, kan det imidlertid være lurt å tenke litt gjennom hvordan man fører treverket tilbake igjen til normal . Mange steder i landet brukes det lokale navn for borebill ene. Det kan være tremakk, tremark, mått, mott, mit, mår, veggsme dødningeur, bankebille og fler. Folk kjenner borebillene og skadene, selv om de ikke alltid er så sikre på hvilke arter det er.


Det er tre arter man oftest finner i hus og ve men de har ulik viktighet som . Du kjenner problemet: Mark og biller i treverket. Men er det et møbel som er angrepet, slik en loppemarked-besøkende oppdaget etter å ha kjøpt et gammelt skap, gir IFI oppskriften på hvordan du løser problemet. Produktet er godt egnet til bruk både ved bekjempelse og forebyggende behandling mot borebiller. Kan anvendes på alle utsatte .

Commentaires

Articles les plus consultés