Hvilken eplesort

Alle epletrær blir podet, dvs. Denne kvisten gror sammen med grunnstammen, og 2-år etter podingen, er epletreet klart til å plantes. Da kan du se podestedet som en liten . Kontaktperson: Morten Rasmussen.


Se om du kan finne ut hvilken sort epler du har funnet ved å sammenligne med bilder og opplysninger om sortene nedenfor.

Flere bilder og omtaler av sortene finner du via lenke i høyre meny. Flere sorter er omtalt i vår sortdatabase (lenke til høyre) og i det danske . Ikke se deg blind på eplesorter , konsentrer deg heller om grunnstammen, er ekspertenes råd. Eple-rod-gravenstein-frukt-no. Summerred: En nyere eplesort her til lands som har vunnet stor popularitet for sin gode smak og allsidighet.


Særlig god til: Spiseeple, matlaging og juice. Form og farge: Middels stort, litt avlangt eple med en vakker, rød farge.

Innenfor rødmen skjuler det seg et kremgult fruktkjøtt som er middels . Hei alle sammen:-) Vi holder på å anlegge hage på en del av tomten vår og da ønsker jeg å plante litt frukt og bær. Jeg ønsker å plante noen som er gode og spise og som tåler et skikkelig Bergensvær. Hvilke epletrær anbefales. Må man ha to trær slik at de kan befrukte hverandre?


Takknemlig for alle tips . Bufret Lignende Aroma kommer opprinnelig fra Sverige og har i løpet av få år blitt den viktigste eplesorten i Norge. Som navnet sier, er Aroma et aromatisk eple med nydelig smak. Bunnfargen er gul og den har et rødt kinn på solsiden. Flere nye varianter som har bedre dekning av rødfarge er under utprøving og Aroma amorosa, Aroma . Jeg skriver en oppgave om mat, blant annet bruk av epler. Men, jeg har glemt hvilken eplesort jeg brukte!


Noen som kan kjenne igjen hvilken sort dette. Det viktigste målet er finne frem til nye eplesorter som er skurvresistente, faller i smak hos forbrukerne og passer godt til økologisk dyrking i Norge. Ingen suksess uten egnede sorter.

Visste du at når det kommer til å bruke epler i matretter og desserter, er det ikke vilkårlig hvilken eplesort du bør velge? Prosjektet har så langt lyktes med å . Det er ikke så lett å vite hvilke epler som passer til hva, men med vår lille guide bør det bli litt lettere å velge. Men visste du at eplesorten har enda mer å si for mosten enn druetypen har å si for vinen? Discovery er en halvtidlig eplesort med gulgrønn bunnfarge og lys til skinnende rød dekkfarge.


Men vi har jo igrunn et perfekt klima for epledyrking, for en lang sesong gir fantastisk smak på eplene. Derimot er jeg ikke så begeistret for melne eplesorter. Hva kan man styre utenom? Innlegget ble redigert 11.


Hensikten med oppgaven var å finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. B0- blandingen ved bruk av begge gjæringsmetodene ble funnet best egnet som kvalitetssider. Når du skal velge epletre har du mange muligheter både når det gjelder tidspunkt for høsting, farge på eplet, vekstkraft og herdighet.


Utvalget er stort i Hagelan og du kan få epler som passer akkurat til din hage. Vi hjelper deg gjerne med valget og gir deg gode gartnerråd på kjøpet! Ellers er Transparent Blanche en eplesort jeg har gode erfaringer med - mange, store epler (om man husker å tynne godt i kartene), tar ikke så mange år før det bærer godt, og blir passe stort. Finfint klatretre etter hvert.


Eplene er både gode spiseepler og gode i eplekake. Men - du er avhengig av at noen . Jeg var innom på hagesenteret, og der fikk jeg beskjed om å først finne ut hvilken sort jeg hadde, deretter om det var et hann, eller hunntre, slik at jeg kunne kjøpe riktig pollineringssort av riktig kjønn. Det store spørsmplet er da: hvordan i hulsete finner jeg ut hvilken eplesort jeg har når alle merkelaper er . I Norge dyrkes mange eplesorter. De grupperes etter modningstid og holdbarhet i sommerepler, høstepler og vinterepler. Generell diskusjon Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier.


Inagh har et rykte de fleste bare . Etterpå ble det tilslørte bondepiker til dessert. Epleforskning man også gjøre hjemme på kjøkkenbenken, og utfordre hverandre med blindtester og forsøke å kjenne igjen hvilken eplesort som hadde hvilken smak. Kanskje finner man familiens eplefavoritt? Vi har gjort epleforskning mange ganger, med både . Golden Delicious er et sprøtt eple med søt og mild smak. Granny Smith er et saftig eple med frisk og syrlig smak.


Forskerne skal selvsagt teste eplene grundig før de bestemmer seg for hvilke eplesorter de vil anbefale å dyrke i fremtiden. Gravenstein er et allsidig. Smaker de nye eplene godt?


Er de søte og faste i fruktkjøttet? Holder de seg godt under lagring, eller blir skallet skrukkete? Hvordan greier eplene seg mot vanlige sykdommer som .

Commentaires

Articles les plus consultés