Farger hytte fjellet

Noen farger passer best ved sjøen, mens andre egner seg bedre på fjellet eller for hytta i skogen. Her finner du forslag til fine hyttefarger. Har du hytte på fjellet , i skogen eller ved sjøen?


Se hvilken fargepalett som passer til din hytte. Vakre farger til hytta i skogen. Nærmere bestemt på den koselige, lille hytten til Berit i Lunner på .

De fleste har et spesielt forhold til hytte og hytteturer , og mange av oss eier en perle på fjellet eller en fritidsbolig ved sjøen. Egghvit er førstevalget for mange, en gulaktig hvittone som fungerer utmerket til andre farger med gule undernyanser. Og selvfølgelig skal hytta ha farger som gir deg ro og som passer til hyttas sjel. Se våre forslag til gode hyttefarger , enten du har hytte ved sjøen, på fjellet eller andre steder.


Nå er det også enkelt å male gulnet panel. Skal du beise hytta utvendig anbefaler vi deg å sjekke ut . Gi bedre slitestyrke utsatte steder. Med panelbeis, panellakk og interiørbeis setter du enkelt farge til, eller lysner, innvendig panel.

For å sikre deg mot uønsket slitasje på utsatte steder, kan de transparente behandlingene forsegles med en klar lakk som gjør flaten mer robust og vaskbar. Vi vil ha det brunt på . Det passer derfor godt med mørke og varme gråfarger. Brune, gulbrune og røde farger stikker seg ut i skogen.


Svakt avvikende fargetoner kan benyttes på vinduene. På fjellet er det lekkert å bruke jordtoner og gråtoner som plukker opp de ulike kulørene fra det storslagne landskapet utenfor hytta. Både Marianne og Inger Marit ønsket å tilføre litt farger , slik at ikke alt ble grått.


Det er fantastisk å tilbringe fridager på fjellet , med mulighet til å lade batteriene og nyte solrike dager enten det er snø eller grønn vegetasjon rundt oss. Vi har laget en liten oversikt til deg som skal behandle hytta utvendig eller pusse opp innvendig. Hvilken farge skal du velge? Tips og råd i forbindelse med valg av farger til hytta.


La omgivelsene være rettesnor for valg av farge. Ta hensyn til naturens farger enten det gjelder hytter ved sjøen eller på fjellet. Vi ser et tydelig skifte mot en mer moderne stil i fjellet. Generelt ser vi at profilerte detaljer forsvinner helt til fordel for rene linjer og store vindusflater. Utvendig panel skal beises i mørke farger og vinduene skal være svarte eller mørke grå.


Innvendig skal det skapes en lun atmosfære.

Vi skal til å bygge hytte på fjellet , og jeg trenger hjelp til å planlegge alt fra farge på panel på veggen, møbler, lamper og pynt. Det var utgangspunktet da Kristin Helgeland og John Kåre Pettersen ville kjøpe hytte på fjellet. Hva gjør man med en kliss ny hytte når man egentlig ønsker seg en gammel med sjel? At hytta er innredet av en med god sans for farger og interiør, er ikke vanskelig å se. Naturpaletten dominerer på hytta.


Jo da, også fargene har fått innpass her, men de fleste velger nøytrale nyanser. Ubehandlet tre ser vi mindre av og interiørbeisene tar over i stedet. De gråbrune fargene dominerer – fjellets egne farger. Alt fra kalkhvitt via grått og beige, til brunt og sort . I enkelte hyttefelt legges det føringer for fargevalg, og det mest vanlige er å velge beis, spesielt for hytter på fjellet.


Den transparente beisen harmonerer . Eierne var lei rødt og blått og ville istedet ha lyse, rolige farger. Dette passer også godt inn på fjellet. Innredningen her er ny, gråmalt. Nye hvitevarer og ny ventilator. Det som gjør dette så lekkert er kombinasjon av beisede og malte flater.


Selv om fargekontrastbruken ikke er så stor . Nå dreier fargene fra grått til brunt. Hytte inspirasjon kjøkken. Folk vil ha tilbake litt mer av den tradisjonelle hyttekosen , sier Christina Hanevold fra Tyrilin.


Hun forteller at særlig på fjellet er det flere som velger mørkere farger. Utvalget innen beis, maling og andre produkter til behandling av trevirke øker. Men det trenger ikke å bety at du behøver å være dristig i fargevalget. Velger du å la treverket stå ubehandlet får du en naturlig farge samtidig som du får en hytte som.


Hun vokste opp med hytte på fjellet og ved sjøen, men det å ha hytte i skogen representerte noe helt nytt i hennes liv. Og det er egentlig her hun trives aller. Les også: Fantastisk kysthytte på 32 . Det er til fjellet vi søker når vi skal hente inspirasjon. Til viddene, heiene og tindene. Til det jordnære, men likevel ruvende landskapet.


Hva er det som trekker oss dit? Er det lyset, fargene eller den friske luften? Tyrilin bruker hele fjellets fauna og flora som inspirasjon. Hver eneste farge i vårt fargekart .

Commentaires

Articles les plus consultés