Stange kylling ølboks

En velsmakende tilberedningsmetode som imponerer gjestene hver gang. Egner seg best på grillen (helst under lokk), men fungerer også i stekeovn (180°C). Steketid: beregn en halv time per kg kjøtt.


Tre kyllingen ned over en åpnet, litt over halvfull ølboks ( cl), ha kvister . Ha kyllingen i en langpanne.

Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden). Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk . Alle kan klare å servere helstekt kylling! Denne oppskriften er en basisoppskrift på hvordan man kan tilbrede en helstekt kylling – med et perfekt resultat!


Forvarm ovnen til 1grader. Legg frisk basilikum og litt smør .

Saftig kyllingkjøtt med sprøtt colakaramellisert skinn. Dette har jeg hatt lyst til å lage lenge! Før steking gnir du inn kyllingen med hjemmelaget Jamie Olivers kryddermix av chili, korianderfrø og peppermix.


Høne på boks, Kylling marinert og stekt på ølboks gir et mørt, saftig og smakfullt resultat. Denne er stekt i ovn, men den kan like godt stekes på grillen Serveres f. Ser man på dyr som bare mat, så trenger man jo ikke å behandle de godt, ikke sant? Stange kylling på øl boks i Kamado grill. Og nei, jeg snakker ikke om ølboks -trikset , det tror jeg ikke de andre som kritiserte dette gjorde heller).


Med en halvfull ølboks opp i baken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig. Idag er det kylling på ølboks som står på menyen. To mais kyllinger fra Prior er innkjøpt. Det er såpass enkelt at alle får det til, og da kjøper man ikke tørr grillet kylling i butikken igjen! Men, og det er det viktigste, det smake djevelsk godt, så dette er en oppskrift jeg har hatt gleden av å bruke mange ganger.


Fordelen med metoden er at kyllingen blir helt utrolig saftig. Men, her er oppskriften på øl-kylling. Til to personer behøver du følgende: kylling på ca.

Rosmarin Maizenna Salt og pepper. Sett ovnen på 1grader. Finn fram en ølboks og drikk opp halve innholdet i den.


I flere av oppskriftene hvor kyllingen deles opp, anbefales du å ta vare på skroget og koke kraft på det. Ovnsbakt kylling med masse hvitløk. Foto: Lise Finckenhagen. Husk å dekk til med lokk! Sjekk kyllingen underveis ved å stikke en kniv . Ifølge kokeboken kan denne retten også brukes for å tilberede kyllinglår, kanskje du har noen kyllinglår i fryseren som må bli brukt?


Men fersk er selvsagt best. Og jo bedre kvalitet du finner på kyllingen, jo bedre smak vil det bli. Hold kyllingen med åpningen ned og tre den over toppen av ølboksen slik at den setter seg godt oppå boksen. Stangekylling og Prima Jæren er eksempler på merker med saftig og ekstra . Dra beina på kyllingen fremover slik . Vi kjørte olje, fedd hvitløk, chili, salt og pepper i foodprosessor og penslet kyllingen med blandingen.


Underveis i grillingen penslet vi ca hvert minutt. Vi fylte øl og ett fedd hvitløk i holderen og plasserte kyllingen stødig ovenpå. Så la vi potetene i bunnen av kyllingholderen. Etter ca time på indirekte . Riktig bruk av varme, et godt steketermometer og å ta hensyn til hvilken del av kyllingen du bruker er grillmester Jan Ivar Nykvists beste tips for å få til den perfekte grillede kyllingen. Helstekt kylling er i utgangspunktet i faresonen for å bli tørr, men det er forbausende hvor gjennomgående saftig og bra resultat man får.


Selv med tilsynelatende aggresiv steking blir dette resultatet fantastisk, og skinnet sprøtt.

Commentaires

Articles les plus consultés