Hvordan lage kubbestol

I have wanted to make Kubbestol for a few years so when woodcraftsman Jens Nygaad acquired two large. Kunne du tenkt deg å fornye hagen med en kubbestol til sommeren? Se her hvordan du kan gjøre dette selv!


Ola Blom viser deg hvordan du kan lage din egen kubbestol i sesongens andre program av Grønn Glede. NRKtirsdag klokken 19.

For å redusere spenninger i materialet og hindre sprekkdannelser er kubben gjerne hulet ut i midten før materialet tørkes. Nordens eldste kubbestol? Hvem fikk sitte i kubbestolen? På en biltur til Telemark besøkte jeg bondegården til en venn.


Farfaren hans var i sin tid en hendig mann, og en av tingene han likte å lage var kubbestoler fra hele tømmerstokker. Gårdeier gravde frem en støvete stol fra roterommet på låven og jeg ble umiddelbart fascinerte av dette eventyraktige møbelet. Kubbestol formes som regel fra en uthulet trestamme (en kubbe), med unntak av setet som er nedfelt og ettermonteres.


Trestammen er forlenget til en rygg og er som regel avrundet.

Nederst i ryggen er det ofte skåret ut et hjertelignende hull. Som regel er ikke stolen større enn at den rommer en person. B ( førstegans utstiller ), av innleverte kubbestoler kom så langt som til bedømming . Sundt forteller også om hvordan Viksdalinger kunne gjøre seg i stand til en bytur til Bergen for å selge produktene. I byen kunne de leie seg en bod som verksted. Der satte de sammen skrin og lokk og dekorerte dem med enkel maling.


En sli bytur kunne ta 8-uker, og en dyktig kar kunne i ledige stunder lage 3-4øskjer. There are for Kubbestoler in Norsk Folkemuseum:. Trolig bedre med én skikkelig artikkel om hvordan kåringen oppsto, og hvor lenge den har eksistert, men uten navnelistene, som vel kan beskyldes for copyvio, siden rekkefølgen er. Det er mulig å hjelpe til med å lage treningssettet på : Etiketter. Hos oss kan du finne eller få laget alt fra et enkelt lite hytteskilt, stuemøbler, terrasse- og hagemøbler, langbenker og bor helstokk skap og kister som matcher kubbestolen.


Hvordan bli kjent med oss? Han lager også kubbestoler og andre ting på bestilling, og på veggen er synlig bevis for et mangeårig samarbeid med maleren Webjørg Steinset. Han har hult ut stokken og beholdt en del av rotstammen og nå blir det opp til ordføreren å bestemme hvordan detaljene skal være. Noen kubbestoler er enkle i fasongen med halvrundt sete, noen er knudrete som naturen har laget dem, andre har magebelte og noen er rosemalte og har rike utskjæringer i treet.


Gudbrand Bjørgan holdt kubbestol kurs i. Etter kurset ble det laget mange fine kubbestoler her.

Vi fikk i oppdrag å lage noen rekvisitter til en eventyrforestilling som skal turnere i Norge i regi av Nasjonalmuseet. Det skulle være en kopi av en kubbestol som Teodor Kittelsen lagde, samt en liten kiste som skulle være inspirert av et framskap som Teodor skar ornamentikk på. Her er de: Njål oljer den lille . Hvis du har en skjemmende trestubbe i hagen din , slå den inn i et stykke kunstverk som vil tiltrekke seg oppmerksomheten til alle som ser det.


Du kan legge til form og funksjon i stampe ved å slå den inn i et tre- stubbe stol. Prosessen er enkel, og med bruk av en vinkelsliper, er resultatene . Etter hvert utvidet jeg repertoaret, sier han og poengterer at dette ikke er en salgsutstilling. Flere av gjenstandene er i privat eie og lånt til utstillingen.


Birthe Møller og Anne Wærstad Bækkevold har . I det siste året har Birger Ekelund lært opp av barnebarna og oldebarn til Zakarias å lage kubbestoler. Xem video Viktor og kubbestolen - Viktor Nedrebø har skåret ut omlag kubbestoler. Det var både kjempegøy å se alt det vakre du lager ,og interressant å høre hvordan du jobber fram til ferdig produkt. Dessuten kan jeg godt tenke meg å kjøpe en rosemalt kubbestol av deg, gjerne en slik en med gaupemotiv på. Skogdrift på gammelt og nytt vis.


Leif Arne Asbjørnrød og hans år gamle vallak viste tømmerkjøring på gamlemåten.

Commentaires

Articles les plus consultés