Harde oster

Kjente oster her er Parmigiano Reggiano (også ofte kalt parmesan på folkemunne), Grana Padano, sveitsiske Sbrinz, samt sauemelksostene Manchego og Pecorino. Navaloshaces Manchego Artesano. Grunnen til at en ost er hard eller fast er fravær av væske, rett og slett.


Ikke nødvendigvis pasteurisert, for da må de varmes opp til 75° eller deromkring. Nei de er gjerne varmet opp til vel 30° en gang og 53° neste gang. Dette gjøres i hovedsak .

Parmesan med forskjellige lagringer, ulike Gruyère-varianter, de beste Comté-utgavene, Manchego med forskjellig smaksprofil og en meget god vellagret Sveitser som vi er . Våre beste norske oster. Etter en langstrakt reise i vårt vakre land kom vi frem til én fastost, én brie og en rund og moden kittmodnet ost. Bufar fastost er en ost laget av stølsmelk. Den er fyldig og rund i smaken, og har en fin gul farge.


Passer til det meste, på brødskiva, til gratinering, til småretter eller som snacks. Kittmodningsost: Kjennetegnes ved en overflate med varierende gultoner. Konsistensen varierer fra halvfast til bløt.


Har ofte en litt bløt overflate og en litt markant lukt.

Lagringsmåten for slike oster er svært viktig. Ost er sunn mat med ett bra næringsinnhold. Næringsverdien varierer med mengden fett i råvaren(melken) og måten den blir produsert på.


Harde og faste oster har som regel høyere kalsium og proteininnhol mens myke oster har mindre av dette. Ost har og flere andre mineraler. Det er og ofte mye salt i . Med tiden har norsk ost utviklet seg til å bli noe mer enn gulost og G3 og i dag kan nordmenn - og resten av verden, kose seg med prisbelønnede oster som Kraftkar, Munkeby og Holtefjell. Nytt i glasset – Lyst på en raus, behagelig og myk Italiener i vinterferien?


Den unge italieneren har en behagelig framtoning, er… 16. Dess finere ostemassen brytes opp og hardere den presses, dess hardere blir osten. For myke oster som camembert og brie gjelder det å unngå unødig oppbrekking av ostemassen før den plasseres i former, særlig fordi hvit mugg av typen Penicillium candidum fordrer mykt, fuktig substrat.


Felles for de faste hvite eller gulostene er en hard konsistens og en smidig, skjærbar til grovkornet struktur. De fleste ostene innenfor denne kategorien er velegnet for lagring. Faste hvite oster passer meget godt som pålegg, i salater, på pizza, rullade, . Noen oster kan spises rett fra kjøleskapet, som for eksempel Norvegia og Jarlsberg, mens mykere oster som Brie, Chevre og Norzola smaker best når de har stått fremme en. Skrustikka egner seg utmerket til skjæring av oster som Port Salut, Edamer og Eikeroster.


Den egner seg ikke til veldig harde eller veldig myke oster. Pasteuriserte harde oster som hvitost og gulost.

Upasteuriserte harde, vellagrede oster som Parmesan og Grana Padano. Alle norske smelteoster og kremoster. Konservert fetaost og lignende salatoster på glass, nyåpnet og laget av pasteurisert melk. Norske pasteuriserte kittmuggoster som Ridder og . Litt snakk om upasteuriserte harde oster Fy-liste og kostholdsråd. Egner seg til de fleste harde ostetyper som Parmesan, Jarlsberg og Norvegia.


Amitto betyr slippe, og det sier alt om den nye overflaten. Bjørklund tilbyr en helt ny overflatebehandling, som gir . Det vil da henholdsvis resultere i mykere og hardere oster. Temperaturen er viktig også for å kontrollere uønsket mikroflora med pasteurisering. Ikke- pasteuriserte oster krever enda større renslighet i produksjonen, men til gjengjeld får det ferdige produktet mer karakter.


Hvor mye man rører ostestoffet (ystilen) har også . Superlekker ostekniv fra Bambu. Denne kniven er beregnet på harde oster. Hvis du kjøper noe fra ostediske så bør det helst være harde oster som Manchego (usikker på om denne må være pasteurisert så hadde valgt det for sikkerhets skyld) og Vellagret Norvegia (altså ikke bløte eller halvbløte oster fra ostedisken). Du som er gravid kan trygt spise følgende produkter: Harde oster som brunost, gulost (Norvegia, Jarlsberg, gräddost, nøkkelost og lignende) og parmesan.


Norskproduserte og pasteuriserte smelteoster og kremoster, både på tube og boks. Unngå smørbare oster med blåmugg, camembert og lignende.

Commentaires

Articles les plus consultés