Vaske rustfritt stål

Fettede barnefingre, matrester og merker etter vannsøl gir skjolder og flekker som ikke lar seg vaske bort bare med en fuktig fille – i hvert fall om flekkene har fått godgjøre seg en stund. Du kan gi rustfritt stål en skikkelig dyprens ved å lage en kremete blanding av bakepulver og vann. Dette må du være klar over når du bruker eddik.


Gni blandingen godt inn i overflaten før du vasker over med en klut og vann - gjerne ispedd . Finger— og håndavtrykk som nærmest er umulige å fjerne, og fartsstriper som ikke lar seg fjerne med såpe og vann.

Elisabet Høye, forbrukerjournalist som har skrevet vaskeboken Ren Glede, anbefaler at man unngår grove skurekremer og stålull. Sistnevnte kan få rustfritt stål til å ruste, ved at stålullen . For å vaske bort fettflekkene, bør du bruke andre midler på rustfritt stål. Til daglig rengjøring er det nok å vaske rustfritt og børstet stål med kun rent varmvann.


For å få bort skjolder og fettflekker kan man bruke vanlige, fettløselige rengjøringsmidler beregnet på kjøkken og ba gjerne i sterk blanding. Grundig etterskylling med kun godt varmt vann uten . Men - som alle som har flater i rustfritt stål hjemme nok er smertelig klar over - det skal lite til før fingermerker, smuss og fettflekker setter seg.

Og dessverre er disse som regel godt synlige. Og når det gjelder kjøkkenvasken og oppvaskebenken kan såperester, hardt vann og søl alle bidra til at ståloverflatene . Har du oppgradert kjøkkenet til en noe mer moderne stil er du trolig omgitt av rustfrie overflater, eller børstet spesialstål som det heter på fagspråket. Bruk aldri stålull for å rengjøre rustfritt stål.


Til vask av stål på kjøkkenet utvendig anbefaler vi Jif Universal, opplyser Malin Skaar i forbrukerservice i Lilleborg. Spray på og tørk av umiddelbart, aller helst med. Et anti-bakterielt rensemiddel som beskytter alle glatte overflater som krom, aluminium og rustfritt stål. Siemens, som blant annet produserer . Rustfritt og syrefast stål er i utgangspunktet korrosjonsbestandig, og behøver ingen ekstra overflatebehandling, for å beholde sin glans og anvendelighet i lang tid. Det kan like vel være nødvendig med rutinemessig vedlikehold - så som rengjøring og vask , for at den opprinnelige ståloverflaten skal beholde sine estetiske og . I forbindelse med oksygen dannes det et tett og kjemisk motstandsdyktig kro- moksidsjikt (passivt sjikt) på ståloverflaten.


Rustfritt stål er legert stål som inneholder minst 1 krom og under karbon. Dette sjiktet tåler mange aggressive medier og gjør ytterligere overflatebeskyttelse overflødig. Vanskelige flekker kan skyldes urent vann eller rester fra væsker som brukes i matlagingen.


De kan fjernes med spesielle poleringsmidler for rustfritt stål.

Vi anbefaler bruk av Intra Shining-Kit. Matte partier kan også få tilbake sin glans gjennom polering med kritt på en myk klut. Tillykke med Deres nye vask. Ettersom børstet stål har spredt seg til mange kjøkken, kan fettflekker bli et irritasjonsmoment.


Komfyrer, ventilatorhetter og kjøleskap viser fettflekker og fingermerker langt tydeligere enn de tradisjonelle hvitevarene. Har det satt seg fettmerker og fingeravtrykk på det rustfrie stålet ? Slik rengjør du stålet på en måte som gjør at det holder seg blankt og flott lenge. Flekker på rustfritt stål. FÅ DEN TIL Å SKINNE: Fingermerker og flekker sitter godt på rustfritt stål , særlig om du ikke vasker det riktig. Enten du har et kjøleskap i rustfritt stål eller bare et parti med stål på komfyren eller ovnsviften – du vil helt sikkert kjenne deg igjen i at . Informasjonskapsler (cookies).


Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre bruken av siden vår enklere. Hvis du fortsetter uten å endre på innstillingene, går vi ut fra at du går med på å motta informasjonskapsler fra denne nettsiden. Endre informasjonskapsler . Fjern fastbrent fett og matflekker fra dine rustfrie stålkjeler ved å blande en kopp eddik i nok vann til å dekke flekkene. La det koke i fem minutter. Disse våtserviettene er perfekte for deg som skal rengjøre rustfritt stål.


Jeg bruker kun disse hjemme på mitt eget kjøkken. Vask med wipes og tørk godt av med mikrofiber glassklut. Denne kluten er spesielt god på børstet stål og etterlater ikke skjolder, sier Rustan. Også hos mange av malingprodusentene . Her er de beste tipsene for å rengjøre rustfritt stål.


Synes du det er vanskelig å få det rustfrie stålet pent? Når jeg skal vaske den, ender det alltid opp med skjolder, .

Commentaires

Articles les plus consultés