Fradrag for borett

Jeg ønsker å selge hust til min sønn mot at jeg får borett i huset. Hvis det er beregningsmåten som. I de tilfeller det er flere boliger på en gård og kjøper og selger er enige om at det er en god ordning at foreldrene fortsetter å bo på gården, kan det gjøres avtale om vederlagsfri borett som en kårytelse. Boretten innebærer at selger ikke betaler husleie. Kjøper får da mindre inntekter å betjene gjelden med.


Hvor mye kan man få redusert prisen på et hus hvis moren har borett ? La meg i dag si noen vanskelige ord om overdragelse av fast eiendom mellom foreldre og barn, der man tenker seg å gjøre fradrag for en bruksrett for foreldrene i verdiene man overdrar. Dette får stor betydning for beregning av avgift i forskudd på arv, ser du. Får vi ned verdien ved en borett , så blir det . Arveavgiftsgrunnlaget blir lavere hvis en hytte eller annen eiendom overføres med bruksrett. Hvor stort fradraget for bruksretten blir avhenger av hvor mange uker bruksrett som blir tinglyst, samt alder og kjønn på de som overdrar hytta. Det kan ikke tinglyse mer enn ukers bruksrett på hytta.


Min far er år og samtykker i at jeg og min bror kjøper hans eiendom til takst med borett til han så lenge han lever. Kan vi eiendommen uten våre to andre søskenes samtykke? Og hva med eventuelt arveavgift?


Svar: Far disponerer eiendommen som han selv vil med mindre han sitter i uskiftet bo. Det skjer jevnlig endringer i reglene om arveavgift, dog uten de store omveltningene. Det er foreslått mer omfattende endringer i hele avgiftssystemet og mulighetene for fradrag, men det er uklart om disse vil bli fulgt opp. Overførsel av bolig eller fritidseiendom i levende live til sine barn med fradrag for borett.


A gir fra seg bolig til sønnen B, men forbeholder seg livsvarig borett til hele boligen. Det fattes bruksrettsvedtak. Mens bruksretten består gir så B boligen videre til sønn C. Ved avgiftsberegning i ovennevnte eksempel ville B blitt beregnet for avgift med fradrag for gjenværende verdi av As bruksrett. C mottar eiendom fra B . I post fratrekkes kapitalisert verdi av borett for kårmottakerne.


Dersom man overtar hus etter foreldre og de får borett i huset, skal det da betales dokumentavgift til staten? Forskudd på arv og dokumentavgift til staten. Antatt gjenværende levetid må for tilfellet . Eller mer korrekt, boretten til din onkel vil komme til fradrag i kjøpesummen.


Det vil bli som en annen kåravtale. Men jeg vil si en ting, prøv å få overtatt før det blir arveoppgjør av det. Beregning av kårverdi innlegg 6. Flere resultater fra gardsdrift. Noen som vet hva fradraget er på kjøpesummen, når bestemor får. Fellesforum › Anonymforum - Skravle Bufret 8. Vi har planer om å kjøpe huset til bestemor, siden hun er blitt for gammel til å ta vare på huset.


Hun skal slippe å flytte så langt og skal derfor få bo i. Prisen ble i samsvar med takst satt til millioner kroner. Likeså kom Karins livsvarige og vederlagsfrie borett til fradrag. Verdien ble – i tråd med . Men hovedregelen er at man ikke får fradrag for den heftelsen som boretten medfører. Dette fordi man ikke anser at rådigheten har gått over til mottakerne i arveavgiftssammenheng. Eneste mulighet til å få fradrag er at man overtar en bolig og mor eller far fortsetter å bo på en liten hybel.


Kvinnen og hennes ektemann hadde begge tinglyst en livsvarig borett på eiendommen. Prisen på eiendommen etter fradrag for boretten var kr 813. Hensikten med boretten var å sikre ekteparet dersom . Da blir arveavgiften lav, ikke minst på grunn av fradrag i arveavgiften for livsvarig borett - hvis det lar seg kombinere med overføring av rådigheten. Generelt kan man derfor si at arveforskudd på boligen er gunstig dersom man både har tenkt å flytte tilbake til boligen og kan overta rådigheten allerede ved . En tinglyst borett vil være en verdireduserende heftelse på eiendommen, da det er uvisst når man kan få full rådighet over eiendommen. Med sterkt stigende eiendomspriser de siste årene, sitter mange familier på store verdier bare i form av bolig og fritidseiendom.


Det betyr også at store summer må avgiftsbeskattes når boet etter avdøde foreldre skal gjøres opp. Begynner man å tenke på arv mens foreldregenerasjonen er i live kan man .

Commentaires

Articles les plus consultés