Fjerne stripet borebille

Les om stripet borebille (Anobium punctatum), vanlige problemer med stripet borebille samt tips og råd til hvordan bli kvitt stripet borebille. De angriper helst gran og splintved av furu, men også løvved. De sirkelrunde, 1-mm store hullene som ofte sees i møbler og treverk, er nok bedre kjent enn billene selv.


Stripet borebille (Anobium punctatum) har lokale navn som mit, mott og mår. Disse hullene, hvor de voksne billene har gnaget seg ut, er oftest spor etter tidligere angrep.

De kan ha varierende effekt om ikke luftfuktigheten reduseres noe. De aller fleste har sikkert opplevd hull i gammelt treverk. Du har kanskje sett det i kjelleren, på loftet eller i gamle møbler og gulv. Johan Matts- son i Mycoteam. For at stripete borebiller skal trives er de av- hengige av høy luftfuktighet og.


Fjerner man fukten blir man også kvitt insektene, sier Mattsson. Sørger du for god drenering, og leder vann bort fra huset og har god utlufting i kjelleren samt. Produktet er godt egnet til bruk både ved bekjempelse og forebyggende behandling mot borebiller.

Kan anvendes på alle utsatte . Over tid vil treverket bli totalt pulverisert. Treverk bør ikke ligge og råtne nær husvegg, gamle stubber i hagen bør fjernes. Det er strengt tatt kun tre typer insekter som virkelig kan gjøre skade på hytta: Husbukk, stripet borebille og stokkmaur. I noen tilfeller kan det være aktuelt å fjerne alt infisert treverk og erstatte det med nytt virke.


De tre vanligste borebillene som kan gjøre stor skade er råteborebille, myk borebille og ikke minst stripet borebille. Husbukken kan også gjøre alvorlig skade på trevirke i. Arten betyr imidlertid lite som skadegjører i hus og annen behandling enn å fjerne barkrester er ikke nødvendig. Råteborebillen kan gjøre mer skade.


Da billene agriper det samme treverkområdet generasjon etter generasjon, blir treverket nærmest pulverisert over tid. Sterkt angrepet treverk fjernes og brennes, og erstattes med trykkimpregnert treverk som billene ikke kan . Varmebehandling: Ved å øke temperaturen til °C dør stripet borebille i løpet av få sekunder. Ved ° C dør den etter – timer. Hvis det skadde området kan varmes opp tilstrekkelig,. Tremark, mit, mott og mår – kjært barn har mange navn.


Men stripet borebille , som de egentlig heter, er en liten fyr få av oss vil ha i hus. De små billene, og larvene før de blir til biller, gnager de karakteristiske 1-mm hullene som kan sees i møbler og annet treverk.

Borebiller kan også komme inn på den måten. Noen typer, som stripet borebille , kan gå løs på treverk i huset, men ifølge Norstein skal det mye til for at de klarer å etablere seg i tørre og varme hus. STOKKMAUR I RÅTE: Folkehelseinstituttet sier at den mest effektive måten å bekjempe maur på er å fjerne reir. Der det er vanskelig å finne reir er det også vanskelig å bekjempe maur.


Tremit trives i fuktige og milde kyststrøk. Tilgjengelighet kan bedres ved å bore hull, eller fjerne panelbord for tilkomst til bakenforliggende konstruksjoner. Maling fjernes mekanisk eller ved . Mange steder i landet brukes det lokale navn for borebill ene. Det kan være tremakk, tremark, mått, mott, mit, mår, veggsme dødningeur, bankebille og fler.


Folk kjenner borebillene og skadene, selv om de ikke alltid er så sikre på hvilke arter det er. Det er tre arter man oftest finner i hus og ve men de har ulik viktighet som . Den almindelige borebille er ikke aktiv i tørt træ ved jævn almindelig stuetemperatur. Den kan derimod være aktiv i rum der kun opvarmes en gang i mellem, fx kirker, kælder og loftsrum og sommerhuse.


Bruksanvisning ved behandling mot treborende insekter som f. Kan brukes på alle utsatte trekonstruksjoner i bolighus, eldre møbler, antikviteter, m. Påføres trevirke med pensel, rulle, lavtrykksprøyte eller dypping. Overflatene som skal behandles kan ikke være .

Commentaires

Articles les plus consultés