Ekorn rede

Ekornet er alenemor, etter parring har ikke ekornfar noe mer med saken å gjøre, han (og andre ekorn ) jages vekk. Ekornmora er en omsorgsfull mor, som passer godt på de små og gjerne flytter de om hun føler det er utrygt der de er. Ekornbarna bor i et yngelbol, det er et nesten kulerundt rede som . Ekornet har tett og vakker vinterpels, som en gang i tiden ble regnet som svært verdifull. Da var jakt på ekorn vanlig. Nå har imidlertid skinnet liten verdi.


Pelsverket kalles gråverk. Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Filmet uten stativ fra kjøkkenvinduet. Ekornet er lite dyr med rundt hode, store øyne og store ører med en lang dusk av stive hår. Kroppen er slank og halen besatt med lange hår.


Ryggen er rødbrun, buken hvit. Vinterpelsen er mye tykkere og gråere enn sommerpelsen (gråverk). En fargevariant er nesten helt svart, denne er sjelden i Norge. I samme område var et rede med svarttrostunger plyndret. Kanskje var det ekornet ? Hamstring For andre er ekornet et symbol på griskhet og grådighet.


Når de kommer hjem, så spiser de alt de orker. Ekorn går dagen lang og sanker nøtter. Restene til overs gjemmer de og det viser seg at 9 av ekornene glemmer hvor de gjemte restene.


Ekornet lever helst i barskog, men finnes også i løvskog. Når de skal lage seg et rede finner de et stort tre og . En hunn av nordamerikansk rødt ekorn flytter en nyfødt ekornbaby til et nytt rede. Skjønt de altruistiske tilbøyelighetene i denne retning har sine begrensninger hos ekornhunnene.


Levealder: 8-år (betydelig kortere i naturen). Forplantning: 1-kull pr år, 2-unger pr . På denne tiden fødes nemlig de første kullene med nye ekornunger. Ikke vet jeg hva normalt tidspunkt for å bygge rede for et ekorn er.


Men det holder iallefall på med noe nå. Jackson er mitt personlige kontorekorn som bor i en fuglekasse på stabbursveggen og som til tider driver meg til vanvidd med . Ekornet veier ca 3gram som voksen og er kjønnsmoden når det er ett år gammelt. Drektighetstid ca dager. Ungene åpner øynene etter tre uker og er avvendt etter to måneder. Ekornet bygger rede eller bol i grantrær, fuglekasser eller de kan overta gamle . Chrichtonområdet var fullt av praktfulle ekorn med store kopperrøde haler, og som bygget reder i trærne ved tjernet.


De var McCallumslektens stolthet. Ingen andre eiendommer kunne vise til så vakre dyr. Et gammelt ord ga dyrene en profetisk verdi. Når det røde ekornet forlater sitt rede på Chrichton, vil grevens blå himmel . Tror ekornmor er alene med ansvaret for ungene, men hun er oftest en god mor. Ekornet kan flytte ungene fra ett rede til et annet, vis hun synes det er tryggest.


Frosk i Norge overlater egg og rumpetroll til seg selv. De to ekornbarna er de eneste som overlevde etter at en katt slo til mot et rede med sju ekorn. Oppslagsor Ordbokartikkel.


Det kan ta 1-uker fra . Vi har dessverre ingen informasjon om ordet 'EKORNREDE' i nynorskdatabasen. I dette vinduet skal du finne tabell nfor oppslagsordet ekornreir . Vanlege feilkjelder: Skrivefeil: Sjekk skrivemåten! Søk i feil ordbok: Bruk Begge-knappen! Du finn fleire søkjeråd og litt om ordtilfanget her: . Jeg har mistanke om at det kan ha vært ekorn.


Høres det sannsynlig ut? Nå skifter vi tak og ønsker å sette opp fuglekasser i stedet. Egg ble gjemt på bunnen. Om kjøttmeisen som holdt til der kom seg unna, vet vi ikke.

Commentaires

Articles les plus consultés