Norske oster

Med tiden har norsk ost utviklet seg til å bli noe mer enn gulost og G3 og i dag kan nordmenn - og resten av verden, kose seg med prisbelønnede oster som Kraftkar, Munkeby og Holtefjell. Det er så mange flinke, jeg er imponert. Regjerende verdensmester Kraftkar og andre norske oster fra til sammen ysterier er representert i London når verdens beste ost skal kåres. Et utvalg anbefalte norske gårdsoster vel verdt å prøve.


NORSKE OSTER MED SPESIALITETSMERKE. Himmelspannet ysteri spesialitetsmerke for ostene Solglad og Raudberg.

Anerkjennelsen skjedde på Vulkan i Oslo og det vanket godord fra både Matminister Silvi Listhaug og Matmerks leder Nina Sunqvist. De fremmøtte fikk også smake på et utvalg gode oster . Det bekrefter at norsk ost blir stadig bedre og stadig flere, sier Nina Sundqvist direktør i Matmerk. Norske oster med internasjonale topplasseringer.


Spesialitet-merket til de to ostene Solglad og Raudberg ble delt ut av Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på en ostesamling på Mathallen i Oslo tirsdag 18. Våre beste norske oster. Under overrekkelses sa Listhaug:.


Etter en langstrakt reise i vårt vakre land kom vi frem til én fastost, én brie og en rund og moden kittmodnet ost.

Bufar fastost er en ost laget av stølsmelk. Den er fyldig og rund i smaken, og har en fin gul farge. Passer til det meste, på brødskiva, til gratinering, til småretter eller som snacks.


OPPGAVEN: Gjøre norske oster relevant og interessant for flere ved å synliggjøre dens internasjonale kvalitet. Få opp øynene til det norske folket for norsk ost. Trigge interessen for norsk ost : øke kunnskapen, tilrettelegge for variert bruk.


BUDSKAP: Kvalitetsost er nærmere enn du tror. TINE Brie - norske oster med franske aner. Brie er en ostetype som har eksistert i Frankrike i hundrevis av år.


Brie skal ha spilt en viss rolle under fredsforhandlingene etter Napoleons nederlag mot de britisk-prøyssiske hærene ved . For ett år siden stakk osten Kraftkar, fra det vesle ysteriet Tingvollost på Nordmøre, av med tittelen verdens beste ost. Da World Cheese Awards, eller oste-VM, igjen gikk av stabelen i London sist fredag, deltok ikke mindre enn norske oster fra norske osteprodusenter. Ost er en fantastisk avslutning på et måltid om du ikke er så glad i dessert.


Jeg anbefaler å se etter norske oster i butikkene, det er mye bra. Det produseres nå spennende oster på gårdene i Buskeru Nordland og Møre og Romsdal, Norge. Oster som Kraftkar og Holtefjell har vunnet VM i osteproduksjon. Men Norge dro tomhendt hjem.


All oppmerksomheten Kraftkar fikk etter seieren i fjor har inspirert mange til å tenke nytt om markedsføring.

Og jeg er helt sikker på at flere norske oster vil hevde seg i årets konkurranse, for kvaliteten på norsk ost er fantastisk, . Norsk ost og norske ysterier er i mange tilfeller svært undervurdert. Dette er tross alt noe av de mest edle vi kan finne av norske landbruksprodukter. Vi har blant annet ost fra en av Norges nordligste ysterier, Øverli Ost, med deres kjente Tomê Pasvik.


Ivar Øverli driver sitt ysteri. Wenche hadde besøk av to ostesmakere som hadde med seg eksklusive og prisbelønte norske oster. Til osten ble det krydderkokte plommer og eple, rosin og nøtteboller! Jeg er helt sikker på at flere norske oster vil hevde seg i årets konkurranse, sier daglig leder i HANEN, Bernt .

Commentaires

Articles les plus consultés