Kompas befolkningsprognose

Vil synkende antall i kommende årskull bare gi en midlertidig kapasitetsutfordring? Er det behov for et nytt sykehjem og i tilfelle når? Bør det bygges eneboliger eller leiligheter?


Hvordan vil boligplanene i et område påvirke skolekapasiteten? Vi tilbyr bistand til befolkningsanalyser, analyse av levekår og utarbeiding av befolkningsprognoser. Cowi hjelper med å forstå og endre strukturer og organisasjoner. COWI eier og forvalter Kompas , som er kommunenes plan- og analysesystem. Dette brukes av mange kommuner og konsulentmiljøer til statistisk analyse og . Plansonene etableres ut fra valgfrie sammenstillinger av eksisterende grunnkretser, og kan utgjøre skolekretser eller andre områder for tjenesteproduksjon.


Befolkningsprognoser fra kompas. Prognoseresultatene kan benyttes ved analyser av blant annet skolekapasitet og andre tjenester, . Prognosemodellen er tilpasset kommunenivået og presenteres på skolekrets- nivå. Modellen tar utgangspunkt i lokale forutsetninger som boligbygge- programmet, kommuneplanen, vedtatte . For befolkningsprognosene viser filene befolkningsutviklingen i utvalgte aldersgrupper fordelt på barneskole- og ungdomsskolekretser, samt kommunen som helhet. Modellen som er benyttet i prognosearbeidet kalles KOMPAS (Kommunenes Plan- og.


Analysesystem) og bygger på bolig- og . Dette er en prognosemodell tilpasset kommunenivået, og presenteres ned på skolekretsnivå. Det er tatt høyde for lokale forutsetninger i Sørum. I dette notatet presenteres noen hovedresultater på region- og kommunenivå.


Prognosene utarbeides ved hjelp av prognoseverktøyet Kompas. Det gjøres forutsetninger om hvordan fruktbarhet, . Folkemengde og befolkningsprognose – alle aldersgrupper. Framskrivninger med meklingsresultat (lavt anslag). Asplan Viak har installert Kompas -modellen slik at vi har kunnet kjøre prognoser for kommunen på tilnærmet samme måte som tidligere. Modellverktøyet er utviklet siden forrige gang vi utarbeidet prognose for Eigersund slik at en nå . Ved evaluering av denne ser vi at folketallet pr.


En datamodell ( KOMPAS ) brukes til å utarbeide prognosen. I denne benyttes bolig- og befolkningsstatistikk for grunnkretser sammen med andre relevante datasett på kommune- og fylkesnivå for å anslå utviklingen fremover. Prognoseverktøyet Kompas framskriver kun befolkningen 0-år.


Trondheim, Rissa, Orkdal, Midtre. Derfor er det gjort en korreksjon av . Lokale befolkningsprognoser er utarbeidet ved bruk av verktøyet Kompas. I de lokale befolkningsprognosene forventer vi høy . Tabell 3: Oversikt over årlige framskrevne befolkningsframskrivinger i Vestby pr. Tabell viser framskrivingsresultatene for befolkningen i Vestby totalt.


Sammenligner vi disse framskrivingsresultatene, ser vi at det er det godt sammenfall. Den prosentuelle variasjonen fra år til år er også litt høyere for . Det vises til spørsmål fra Ole Andreas Lilloe-Olsen, datert 4. Om valg av befolkningsprognose. Bærum kommune har de senere år benyttet Kompas (kommunenes plan- og analysesystem) for å produsere befolkningsstatistikk og prognoser. Forut for Kompas benyttet kommunen blant annet. Det er usikkert hvor høy veksten vil bli, fordi det er høy mobilitet (mye flytting) i familier med barn i denne . KOMPAS -prognosene I boligbyggeprogrammet for Ski kommune er det lagt opp til en betydelig økning i boligbyggingen, sammenlignet med tidligere år, og sammenlignet med SSBs fremskrivinger (figur 10).


Boligbyggeprogram og befolkningsprognoser SSB KOMPAS Figur Beregnet folkemengde i Ski kommune . I et åpent demokrati er det et mål å ha åpne planprosesser som både gjør det mulig for flere innbyggere å være deltaker i planleggingen og også påvirke beslutninger. Plan- og bygningsloven stiller minimumskrav til offentliggjøring av planforslag forut for vedtak. Politiske vedtak må også sikres legitimitet og oppslutning.

Commentaires

Articles les plus consultés