Dombås høyde over havet

Store deler av kommunen ligger høyt over havet og inkluderer Snøhetta og nordlige deler av Rondane. Dovre har innlandsklima med lite nedbør, kalde vintrer og relativt kjølige somrer, grunnet kommunens høyde over havet. Lagt inn av Statens vegvesen.


Avsjøen: E− 9moh , Avsjøen Sist oppdatert: kl 00:21. Vågåmo: sentrum, Vågåmo Sist oppdatert: kl 02:15. Vin Temperatur siste døgn.

Hele kommunen ligger over 4moh. Fokstugu målestasjon, 9moh. Den vesentlige del av bebyggelsen ligger på østsiden av Lågens dalføre mellom 4og 6moh. Avstand fra Oslo 45km. Støren stasjon er beliggende på m. Stasjonen ligger 65meter over havet.


Ljoshaugen hyttegren med hytter til leie, ligger lunt til 7meter over havet , og er viden kjent for sin vakre beliggenhet og storslåtte utsikt som er blant de beste i Gudbrandsdalen. Vi har skiheiser kun 6meter unna oss med fire nedfartsløyper på opptil 2.

Dovrefjell og Rondane Nasjonalparker, den Gamle Kongeveien og Pilgrimsleden. Høsten er minst like spennende. På turen samler vi litt informasjon og.


Rondane, Galdhøpiggen og Dovrefjell med Snøhetta. På en klarværsdag rager Snøhetta sine mer enn to kilometer over havnivå, lett synlig mot vest. BREIMSBYGDA Skisenter 6meter over havet på Utvikfjellet i Gloppen i Sogn og Fjordane, med alpinanlegg, lysløyper og terreng for brettkjøring, her er også preparerte turløyper, skiheis og kafé. Publikumsrekor Ukjent. Dovre i Gudbrandsdalen er en kommune i Oppland.


Den grenser i nord til Oppdal, i øst til Folldal, i sør til Sel og Vågå, og i vest til Lesja. I førti grader pluss, tusen meter over havet i de franske fjellene trente Kristoffer Sverdrup (15) sist uke skiskyting på Martin Fourcades hjemmebane. En opplevelse for livet, sier unggutten som har ambisjonen klar. Han skal bli verdens beste.


Svein Harald Hansson og Gunnar Sæbu har lenge drømt om og kunne starte på Slettefjell, for så å fly over Valdresflya. Dette har ingen gjort med pg før. JAKTDRAMA: Øyvind Frich var fanget på verdens tak, 3. Men så klarte en kriminell bande å smugle ham hjem.


Hjerkinn stasjon er en jernbanestasjon på Dovrebanen i Dovre kommune.

Den ligger ved tettbebyggelsen Hjerkinn sentralt ved Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Kongsvold ligger på Dovrefjell i Oppdal kommune, 9m. Hit kommer du enkelt med buss, bil og tog. Toget kjører også over Kyllingbrua, der du får fantastisk utsikt mot elven og fjellene.


Finse er forøvrig turens høyeste punkt på 1. Den fyrste, i tre, brann ned 23. Kilde: Origo - Norske jernbanestasjoner. Dombaas jernbanestasjon. Baner som ikke er revidert pga ufullstendige høydemål.


Vertikalakse, Høyde over havet , i meter, Vertical axis, Altitude above sea level, expressed in meters. Tettstedet Dovre er kommune- og administrasjonssenter i kommunen av samme navn. Her ligger blant annet Dovre Jernbanestasjon som daglig har stopp av både sørgående og nordgående rutetog.


Fra Oslo Sentralstasjon er det her cirka 3km.

Commentaires

Articles les plus consultés