Rokokko hus

Husene hadde fortsatt helvalmede tak men med flere detaljer enn i barokken. Det er kunstneriske gesimser og utsmykning, søyler i gresk stil som til sammen gir et imponerende inntrykk. Husene var bygd opp av lafteverk, mens arkene kunne bestå av en kombinasjon av laft- reis og bindingsverk. Asymmetrisk bygging ble . Rokokko er først og fremst forbundet med Ludvig XVs regjeringstid i Frankrike.


Kunstretningen hadde effekt på mange.

Rokokkotapeter finnes det noe flere av, men ikke mange. Det var to klare retninger innen rokokkotapeter, den engelske og den franske. De engelske tapetene var store i mønstrene, ofte i form av blomsterranker og trykket i svært mørke og kraftige farger.


Rødt, sort og velur var mye brukt. Ordet er avledet av det franske rocaille, som betyr skjell eller ujevn klippeformasjon. Periodens fremste kjennetegn er asymetriske former, S-formete og . Kirkekunst Profant maleri.


Folkekunstens billeduttrykk.

Blumenthal, som også utførte portrettoppdrag og landskapsprospekter. En lys og frisk fargeholdning preger . Rococo - elegant stil for interiør av hus og leiligheter. For styling er ikke så viktig, stor takhøyde og store områder, som i de nevnte områdene av interiørdesign.


De første bildene viser fasaden, et blått, stort hus med forseggjort hage og innkjørsel. Men så kommer grunnen til all oppmerksomheten: En sjeldent forseggjort interiørstil med blanke gulv, gipsrosetter, tunge gardiner og skulpturer. Stilen er rokokko blandet med litt romersk og italiensk . Listverk, panel og dekor tilpasset rokokkostil i Norge. Boligannonsen har fått masse oppmerksomhet – og det er kanskje ikke så rart.


SKAN-TRE AS har produkter som egner seg godt til å ta vare på stilarter ved huset. Her kan du lese om stilepokene opp gjennom historien. Kanskje fortel detaljane at huset er ombygd og endra fleire gonger i levetida si, eller kanskje står vi framfor eit hus som har det opphavlege preget sitt intakt. Han har italiensk og fransk opphav . På loft og i kjeller i gamle hus kan vi ofte finne dørblad og dørlister med eldre stilpreg enn i huset ellers. Oftest gjelder det barokk stil, fordi noen dekortyper i denne stilen slo særlig gjennom hos storbøndene her i distriktet.


Renessanse, barokk og rokokko har vært viktige stiler til inventar og møbler. Særlig ble kirkene utstyrt . Hei, her kommer det jo megatips!

Hva med kjøkken, noen som har brukt kjøkkenfornyer? Jeg har plutselig funnet ut at jeg synes rokokko sofaer er knallstilige! Jeg har en gammel stol som ligner litt på en rokokkostol, bare at den er litt mer firkantet. Den er i mørkt tre og har utskjæringer. Tenkte å prøve å pusse den opp selv, treverket ser litt slitt ut, det er altså ikke jevnt i fargen.


De to stilartene er nær beslektet og har de fleste elementene felles, derfor er det i bygningsmessig sammenheng praktisk å se under ett. Listene er preget av raus materialbruk, meget kraftige med iøynefallende, asymmetriske profiler. På denne tiden var det . Jeg heter Madeleine (25) og bor i Oslo med min kjære. Her skal jeg dele min hobby med dere, nemlig oppussing av gamle rokokkomøbler.


Men jeg står også i fare for å dele litt annen interiørmoro med dere :-) Om dere ser noe dere liker, er det bare å kontakte meg på: . Mens den forutgående barokken og rokokkoen var overlesset med overflødig dekor og svungne linjer, representerte empire-stilen et brudd med slike tradisjoner. Nå fikk man strengere linjer og dempet bruk av dekor.

Commentaires

Articles les plus consultés