Sitrontre spiselig

VG har vært i kontakt med IKEA, og det viser seg at de selger sitron- og citrusplanter, hvor frukten ikke må spises. Den eneste indikasjonen på dette, er et lite merke på potten. Noen planter og trær er dyrket for det visuelle, og ikke for at de skal spises.


Dette gjelder nok disse sitron og citrusplantene. Mange lar seg friste av frodige sitrus planter i blomsterbutikken eller hagesenteret. Men sitrusplanter kan være litt lunefulle.


Følg tipsene lenger ned for et vellykket resultat. Vi vet at sitrontrær blomstrer hele året utendørs, spesielt i områder hvor klimaet er varmt. Mange vet ikke at det er mulig å dyrke et sitrontre innendørs. Ikke disse små Citrus men vanlig sitron.


Problemer med sitrontre 14. Sitrontre og ull-lus 26. Selvplantet sitrontre – Bablbot bablbot.


Siden jeg liker å stelle levende ting (selv om jeg ikke alltid får det til) så plantet jeg to sitronfrø i hver sin potte. Nå er de to år gamle, og selv om det sikkert er mange år til jeg kanskje får en sitron på dem, så er det fint å vite at disse . Klementiner er vanligvis steinfrie, men finner du en stein i en klementin, er det kanskje en hybrid du spiser eller at treet har stått for nær et sitrontre , og blitt. Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning, eller til dessert. Hei Kjøpte sitrontre med flotte sitroner på igår. Jeg lurer på om det er noen av dere som har plantet sitron og appelsin steiner og fått plante av det?


Hvordan gjorde dere det? Flott sitrustre med ovale, blanke blader og hvite velduftende blomster. Trives i godt lys, til og med i direkte sollys, i veldrenert jord med lav pH.


Da jeg var i Roma veltet jeg over dette nydelige sitrontreet. Ikke bare er det fresht og friskt å se på, men tenk så fint å kunne presse, juice og skjære opp selvdyrkede sitroner? Det må være den sitrusfrukten jeg har mest forbruk av, så det ville jo vært en pur drøm. Og ikke bare nok med det, men når det står i . Jeg har kjøpt meg et lite sitrontre fra Ikea, men det sto lite på om hvordan det skal behandles. Det sto mye vann, men hvor mye er mye?


Og skal man vanne mye på en gang, eller vanne ofte, eller begge deler? Jeg kan virkelig ingenting om planter, har aldri klart å holde liv i verken kaktus eller aloe . Frukten er eggformet med en vortelignende spiss. Skallet er tynt og gult mens fruktkjøttet er svært saftig og surt. Det finnes flere varieteter av sitron.


Og det var alt fra økologiske urter til drivhus og hagestuer til flere hundre tusen kroner. Interessen for hage er stadig økende, og da dørene åpnet på Hagemessen i . Det er imidlertid ikke bare kjøkkenavdelingen i hagen som byr på spiselige opplevelser. Ute i bedene, godt blandet med noen av de giftigste plantene moder jord kan by på, står det forbausende mange små og store delikatesser. Nå er det ikke slik at plantene enten er dødelige eller spiselige , det er alle . Uterommet bugner av klematis, hortensiaer, asalea, blodrips og prydepler. Her er også stauder som hosta og cimicifuga.


Et sitrontre skaper sydlandsk stemning ved sittegruppen. Finn bruker mange vakre plantekar og krukker i betong, keramikk og . Ble så skuffet da jeg lette etter sitrontre på Plantasjen i helgen og ingen av de var spisebare. Fikk tak i et par andre små trær med spisbare sitrusfrukter i alle fall.


Vibeke fra Bengtgarden 10. Hva er mandarin og hva er klementin? Utseendet på sitrusfruktene er vanskelig å skille, men det er klementiner vi hiver i oss tonnevis av hvert år. Finner du steiner i en klementin, så tyder det på at treet har vokst nær et sitrontre , og blitt bestøvet av det.


Men, mandarinen som mange forveksler klementinen med er ikke lenger . Ring Giftinformasjonen hvis du er usikker på om en plante er giftig. Det trenger ikke å være akutt for at du skal kontakte dem på dagtid. En god oppslagsbok om planter er også et hett tips.


Den kan være til svært god nytte hvis barnet skulle spise av en plante dere ikke kjenner. Identifisering over telefon kan .

Commentaires

Articles les plus consultés