Kaste klær i søpla

Hver dag kaster folk tekstiler og klær i restavfallet. Visste du at absolutt alt av tekstiler og klær kan bli resirkulert eller gjenbrukt? Nordmenn kaster hvert år ca 52.


Undersøkelsen viser også at vi kaster både håndklær , sengetøy og en rekke andre tekstiler i restavfallet. Litt mer enn halvparten ble sortert ut for gjenvinning, men vi kan bli enda.

Sånn sorterer du søpla. En gi bort- annonse på Finn. Remy Ostuff forsøker også så godt han kan å sortere klær riktig hvis det er noe han skal kvitte seg med. Han innrømmer likevel at han har kastet klær i restavfallet.


Ja, jeg har gjort det hvis klærne har vært hullete eller ødelagte, så da har . IKKE KAST : Alt av gamle klær bør leveres til gjenvinning, er oppfordringen. Ofstad forteller at man ikke må tenke. Kaster man gamle lakener, nylonstrømper og olabukser i søpla , kan det skape trøbbel.

De kan sette seg fast i . Og hva skal gå rett i søpla ? Her ligger de i tonnevis — klærne vi ikke lenger vil bruke, men som vi tross alt synes er for gode til å kaste. For aldri tidligere har vi kjøpt så mye klær - og kvittet oss med dem så raskt. Les om innsamlingen her. Du slipper å fylle din egen restavfallsdunke med gamle gardiner og ødelagte klær. Ikke overraskende viser også den at forbruksvarer som undertøy, sokker og strømper, samt skadede eller utslitte klær blir kastet rett i søpla.


Bruktkjeden håper at denne kan bidra til å snu trenden. Klær og tekstiler er ikke restavfall, og skal leveres til tekstilinnsamling - for gjenvinning og ombruk. ROAF har slike innsamlingsbeholdere på alle våre gjenvinningsstasjoner.


Med så mye klær blir det fort trangt om plassen. Mange er flinke til å gi bort klær de ikke bruker lenger til klesinnsamling og loppemarked. Men hva gjør vi med de enslige sokkene, skjorta med tomatflekken og det revna putevaret som ikke kan brukes lenger? Vi kaster det i søpla , og slik går verdifulle ressurser tapt. De tar imot alt av klær og tekstiler, så lenge det ikke er tilgriset eller vått.


På lista mi over ting jeg skal gjøre i løpet av de neste ukene, står punktet Sortere klær.

Det er altfor lenge siden jeg tok et røsk i mitt eget. Utrolig lurt å ta opp dette :D Jeg har også kastet ødelagte klær i søppel. En undersøkelse av hva som skjer med overflødige tekstiler fra norske klesbutikker. Forfatter Charlotte Ruud Granum.


Utgiver Framtiden i våre hender, Fredensborgveien G, N-. Er de ubrukte eller veldig lite brukt, kan du heller spørre direkte i en bruktbutikk om de kan ta i mot håndklærne. Jeg har hatt håndklærene i mange år, men de ser ikke slitte og ødelagte ut. Litt falmne i fargene bare.


Føles feil å kaste de i søpla. Her står det at de ikke vil ha slitte, hullete klær. Rene bomullsklær brukes til pussefiler på bilverksteder. Ja, jeg ser at det står – Slitte, hullete klær , og klær med malingsflekker og lignende, går rett i søpla , sier Vingen.


Klarer ikke kaste noe i søpla i alle fall, men UFF kan jeg jo prøve. Har en svær eske full av oppbrukte klær nå. Fretex - Hva kan jeg gi? Men at folk nå er travlere enn før, den kjøper jeg ikke helt.


Før hadde de flere barn som de passet selv, de lagde mer mat fra grunnen, de hadde ikke bil, osv. Husk å bruke en vanlig handlepose når du leverer klærne og ikke poser for kildesortering, da disse posene kun skal brukes til kildesortert avfall levert i avfalldunken din hjemme.

Commentaires

Articles les plus consultés