Sveitserhus farger

Fargekoder til gamle hus. Skrevet av Christel Eline Wigen Grøndahl. Hver mote har sine fargefavoritter. Slik er det også med hus. For vi følger moten når det kommer til hus og .

Spir og tårn var ikke uvanlig og mange av de flotteste utgavene var utstyrt med altaner og glassverandaer. Disse hadde gjerne store vindusflater med innfelt farvet, og noen ganger mønstret, glass. Stor artikkel om sveitserhus og sveitserstilen. HISTORISKE FARGER - TENDENSER UTVENDIG I SVEITSERPERIODEN Nb!


Kilder til historiske farger : Boken Gamle Trehus, Fortidsminneforeningens Gode Råd om farger , Gjøco tradisjons fargekart i samarbeide med Riksantikvaren) Husk også at panelkledde sveitserhus. Det kommer kanskje som en overraskelse, men sveitserstilen var opprinnelig svært fargerik. Sveitserstilens historie.

Bærende konstruksjoner ble holdt i en mørkere farge enn veggflaten. Også vindusomramminger og andre detaljer fikk . Det tradisjonelle sveitserhuset byr på spennende muligheter for kontrastfylt og frodig fargebruk, både utvendig og ikke minst innvendig. I stedet for å være redd farger , kan det være interessant å studere hvordan ulike farger kan spille sammen i vegger, tak og gulv, samt på listverk og detaljer. Med sveitserstilen fulgte også karakteristiske farger som brøt med eldre tradisjon.


Hvitt ble etter hvert en dominerende farge , også i bygdene, og dette forandret kulturlandskapet, der våningshusene tidligere. Find this Pin and more on Exterior by lindamarilemvik. Swedish FarmhouseSwedish HomeSwedish KitchenSwedish Style Swedish CottageScandinavian StyleScandinavian ChristmasHouse With BalconyBalcony . På landsbygda ble det etter hvert svært populært med sveitserhus. Tidstypisk fargesetting rundt forrige århundreskifte med varm beige farge på panel og rødlig mørk-oker som kontrast farge.


Det gamle sveitserhuset i Blaker har alle gamle detaljer i behold. Få vasen i fargene amtyst eller blå - kun kr 2med utg. Explore this photo album by Siv on Flickr!


Gulvene er nedslitt og bærer preg av å ha blitt brukt i generasjoner. Eierne har slipt alle gulvene for hånd for å beholde kurvaturene og spillet i gulvet - et grept som er med på å gjøre huset levende og unikt. Etter slipingen har de malt i en lys grå farge.

LES OGSÅ Forvandlet slitent hus til sjarmerende hule. Vi ønsker å beholde den gamle stilen men har skiftet kledning og vinduer osv. Stuen: Her er det tømmervegger opprinnelig malt blå i linoljemaling. Disse har vi pusset ned og vil male i en farge ala Caffe Latte noen.


Vi har tatt oss friheter i dette rommet og gjort litt som vi ville. Men listverk og dører er tidsriktige, og vi har brukt farger fra perioden da huset ble bygd. Heidi viser vei fra kjøkkenet og inn i spisestuen.


Veggpanelet i mørke farger har lekre, enkle utskjæringer. Møblene er kjøpt inn hos alt fra Finn. Klassiske sveitserdetaljer som mønekors, mønepynt, sperreføtter, blondelister, vindusknekter og profilerte vannbrett har blitt studert nøye for å få ting stilmessig korrekt.


Valget falt på høye vinduer. Under byggingen har Linda hele tiden hatt fokus . Folkekunsten som utviklet seg her i landet, viser et tydelig behov for farge hos det nordiske middelaldermennesket, noe som etter hvert også skulle komme til uttrykk i. Innredningen er malt i fargen Marrakech. STUE: Et rundt bord midt i rommet gir storsalfølelse og er flott om man har store nok rom til det.


Når paret åpner dobbeltdørene inn til stua blir det nesten som ett stort rom.

Commentaires

Articles les plus consultés