Norsk hjort

Karaktertrekk, vekst og utvikling. Hjorten er vanleg utbreidd over store delar av Europa og Nord-Amerika. Utbreiingsområdet til den norske hjorten dekkjer Sør-Norge opp til Nord-Trøndeleg, med unntak av nokre få kommunar. Den kjennetegnes av den mørke hårstripa som går fra nakken langs hele ryggen på dyret.


Hårstripen er tydelig på såvel den rødbrune sommerpelsen, som den mer gråbrune vinterpelsen.

Langs innsiden og på baksiden av lårene er pelsen lysere, noe som gir hjorten det . Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Utbredelsesområdet til den norske hjorten dekker hele Sør-Norge opp til Nordlan men store bestander finner vi kun på Vestlandet og stedvis i Sør-Trøndelag. Hunndyret kalles kolle . Norsk Hjortesenter AS - Nettbutikk. Hjort , partået hovdyrart i hjortefamilien.


Hannen, som bærer et kraftig gevir, kalles kronhjort. Den gevirløse hunnen kalles kolle eller hind.

Nest etter elgen den største europeiske hjortearten. I tillegg finner vi rådyr i mange fylker sør i Nordland fylke. Tallet på rådyr varierer i større grad enn for annet hjortevilt.


Dette skyldes forholdene om vinteren, i tillegg til at rådyret er et yndet mål for rovdyr som rødrev, gaupe og til dels ulv. Rådyr en den hjorteviltarten som oftest blir påkjørt på norske veier. Trudde du hjorten heldt seg til den same skogen året rundt?


Velkommen til den definitive nettbutikken for deg som er interessert i hjort , vilt, jakt og råvarer av ypperste kvalitet. Disse hybridene har til nå i liten grad blitt spredt inn i resten av den norske hjortebestanden. CIC-kravene for norsk hjort står i parentes. Se eksempel på diplom for​ hjort.


Ordinære avrundingsregler benyttes på poengberegning før summering. De siste år har utbredelsen av hjort økt kraftig i Norge, og i dag finnes den i de fleste kommuner sør for Saltfjellet i Nordland. For hundre år siden ble det innført kontinental hjort, og denne dannet hybrider med norsk hjort. Glosbe, online ordbok, gratis. Hjort har vært en viktig matressurs for nordboere kanskje helt siden man begynte å slå seg ned her oppe.


Det er blitt hevdet at vikingene tok med seg hjort fra Skottland så de hadde noe å jakte på når de kom hjem. I så fall skulle norsk hjort ha både skotsk og mellom-europeisk avstamning.

Den aukande bestanden av hjort har verknad på naturlege økosystem og på avlingsnivå og plantesamansetjing i bonden si eng. Forskarane i NIBIO har sett på skadeomfanget av hjortebeiting i enga og på kva tilpassingar bonden må gjere i engdyrkinga si. I løpet av de siste tiåra har talet på hjort i Noreg . Hjorten finst nær sagt over heile verda, men med mange artar og underartar. JavaScript is disabled for your browser.


Cervus Elaphus Atlanticus, som er vår hjort, finst berre i Noreg. Some features of this site may not work without it. Fjorden: Ikke alltid en barriere for norsk hjort.


The fjord: Not always a barrier for Norwegian red deer (Cervus elaphus ). Samtykker til utlån hos høgskolebiblioteket. Gull 1​poeng​​ (180). Alle mål skal tas med en nøyaktighet på cm. Utbredelse: Hjort finnes i over store deler av Eurasia og Nord-Amerika. Arten er på ingen måte truet, selv om det kan være lokale bestander som står under press og taper habitat.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk.

Commentaires

Articles les plus consultés