Fremstå nynorsk

Vanlege feilkjelder: Skrivefeil: Sjekk skrivemåten! Søk i feil ordbok: Bruk Begge- knappen! Du finn fleire søkjeråd og litt om ordtilfanget her: Kvifor får eg ikkje tilslag? Glosbe, online ordbok, gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Ein god hugseregel for å byggje eit godt nynorsk ordforråd er å tenkje over alternativ til an-be-heit-else-ord — i mange fall finst det betre ord utan desse for- og etterstavingane.

I tillegg er det generelt lurt å tenkje over om ein i det heile teke treng for- og etterstavingar. Slik kan eit ord som fall i mange fall vera minst like . Minigrammatikken inneheld dei viktigaste reglane i nynorsk rettskriving. Grammatikken er utarbeidd i tråd. Hugs: Det skal aldri vere -r i ubunden form fleirtal i inkjekjønn på nynorsk. I er barn av profetene og av den pakt som Gud gjorde med våre fedre da han sa til AbrahaOg i din ætt skal alle jordens slekter velsignes.


I var de første som Gud sendte sin tjener til, da han lot ham fremstå forat han skulde velsigne eder, idet enhver av eder vender sig bort fra sin ondskap. Apostlenes Gjerninger, Kapittel . Logoen til Ergoterapeutene finnes i en utgave på bokmål og en på nynorsk.

Normen skal være lett å bruke uavhengig av formell utdanning og språkkompetanse, heter det i vedtaket fra styret i Språkrådet. Det er unødvendig at nynorsk skal fremstå som mer tungvint enn bokmål, sier direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim, og henviser til at det ble gjort en lignende opprydding i . Hvis vi nå skal modernisere grunnlovsspråket og gi den i en moderne nynorsk - eller bokmålsdrakt vil Grunnloven fremstå som en lov fra i dag – og det er den ikke. Grunnloven i dag er et resultat av en lang historisk utvikling og med den rettskrivning som nå er brukt skjønner vi umiddelbart at dette er en . Det er i sosialfagene man snakker om identitetsmarkører, og ikke så mye i psykologien. Skrift er kommunikasjon der språkvalg blir desto viktigere idet man for mottaker er usynlig, det er kun skriften igjen til å identifisere deg. Velger man da å skrive nynorsk , risikerer man å fremstå som knøl, visstnok, og selv . Skal man le eller gråte av slike kommentarer?


Både bokmål- og nynorsktilhengere bør ha selvtillit nok til å la folk selv bestemme hvilken målform de skal bruke. Språk er ikke bare kommunikasjon men også kultur: hvilken språkform vi benytter vil for mange også dreie seg om hvordan vi ønsker å fremstå og hvilke verdier vi ønsker å bli forbundet med. Q: Tror dere at hvis man da har noe av undervisningen på nynorsk at de norske bokmålselevene kommer til å prestere bedre på skolen? Eller er dette nok et tåpelig innlegg av VG for å få nynorsk til å fremstå som et viktig del av landet? Legg gjerne igjen en kommentar om dere synes . Finn synonymer til nynorsk og andre relaterte ord.


Gratis norsk synonymordbok på nett. Både for pasienter og for ansatte vil pålegg om å bruke nynorsk som administrasjonsspråk i Helse Bergen fremstå som uforståelig. Når det også medfører ekstra kostnader og ekstra tidsforbruk for de ansatte i et helseforetak som alt sliter med budsjettrammer som er alt for knappe, blir dette etter mitt syn også provoserende.


Om leieforholdet ikke omfattes av husleieloven.

Tvangsfullbyrdelsesloven §13-tredje ledd bokstav e regulerer fravikelse av saksøkte, leietaker, fra fast eiendom, f eks bolig eller lokale, når leieforholdet mellom utleier og leietaker ikke omfattes av husleieloven. Et eksempel er utløpt leiekontrakt. Dersom leieavtalen er utløpt . Borboleta er portugisisk for sommerfugl og kostymer, lyd og bevegelse underbygger dette bildet.


Koreografene kunne spart seg en macho avslutning der mann seirende signaliserer erobring av kvinne. En danser som skiller seg ut med .

Commentaires

Articles les plus consultés