Dragestil mønster

Jeg har ikke laget hammeren, jeg har bare dekorert håndtaket med mønster inspirert av vikingtidsstiler. Dreid bolle satt inn med bivoks. Boks dreid i ferskt virke. Til å gjemme bort ting i. Fjøl dekorert med kolrosingsteknikk i dragestil.


Nøkkelringer med kolrosing og karveskurd. Jeg fikk prøve meg i smia, og lagde en bindhake. Posts about dragestil written by etlitestykkedovre. Dragestil er et løst begrep som omfatter treskjæringer funnet i. Denne har min bror og meg tegnet selv mønsteret av dragene.


Ganske fornøyd når den omsider ble ferdig. Peispustere med dragestil. To er farget med vannbeis, uttynnet mørk eik og sølvgrå og en i. Kanskje det er en blanding av dragestil og relieff?


Verden over Det å skjære eller hugge mønstre i tre og stein har mennesker gjort i nær sagt all tid. Shwenandaw-klosteret i Mandalay (Myanmar) er dekket av intrikate mønstre , utskåret i teak. Dragestilen regnes som den mest nasjonale treskjæringskunsten i Norge. Mønsteret ble brukt allerede under renessansen, og vi finner akantusinnslag i både barokk- og rokokkostilen, samt i drageornamentikk og nyere karveskur opplyser Knut Engeland. Vi tilbyr kurs i treskjæring dragestil.


Målsettingen med kurset er å gi en god innføring i dragestil skjæring og sette deltakerne i stand til å komme i gang med eget arbeid på en faglig og god måte. På dette kurset lærer du litt om bakgrunnen for treskjæring i dragestil , mønster oppbygging, hvordan tegne av mønster, bruk av . Treskjæringsmønstre : lær å tegne dine egne ornamenter til treskjæring. Forfatter: Engelan Knut. Overordnet post: Norbok. Verkstedet ligger opp i lia ved Gamle Kongevei, i naturskjønne omgivelser.


Her kan treskjærer-entusiaster og kunder ellers også alltid stikke innom for en prat, og nyte . Detaljer treskjæring - Beiset eik. Ramme i barokk stil, akantusskjæring. Dette er vår egen nasjonalromantiske treskjæringsstil som er både levende, fantasifull og leken. På vårt kurs i drage- skjæring, tar vi for oss et mønster fra Hopperstad kirke. Sveitserstilen er lettere i. Ta med: - Eigne treskjerarjernom du har.


Vi har treskjerarjern til utlån for alle deltakarane. Gjerne blyant, viskelær og passar om . På kurset blir det undervist i dragestil inspirert av stilen utvikla av Lars Kinsarvik og Magnus Dagestad. Jeg vil spesielt anbefale interesserte innenfor dragestil å lese denne boken, fordi det er mange fine og gode ideer til å utforme egne mønstre innenfor denne stilarten.


De stilarter som boken behandler er karveskur akantus og dragestil. Akantusstilen bærer preg av ”Vestlandsstilen” og her vil jeg påpeke at det er forskjell i . Her i Norge har vi lang erfaring med mønstermiksing, bare tenk på tradisjonell rosemaling, fiskebensmønster og dragestil. More is more har vært trenden opp gjennom, før minimalismen overtok for en liten stund. Nå er mye mønster tilbake, og trenden tolkes av enda flere ulike stilretninger, også de mer . Uka på Dovre var kanskje ikke en norrøn høytid for Artur Gora, men trolig ikke langt unna.


Kurs i dragestil var nemlig midt i blinken for den blide mannen fra Fredrikstad. Familien Bjørndalssæter i Oppdal jobber hovedsaklig i såkalt acantus- og dragestil , men skjærer også ut i barokk- og rokokkostil, karveskur (norsk stil) og. Men bordet han nå skærer ut i mønster hentet fra Urnes stavkirke vil ikke leve i fortia, det vil få glassplate og skal kunne skli inn i en moderne leilighet.

Commentaires

Articles les plus consultés