Brannslukningsapparat pulver

Brannslukkingsapparat med pulver. I norske husstandar finn ein hovudsakeleg pulverapparat. Her omtalas difor berre denne typen brannslukningsapparat.


Dette henger også ofte sammen med pris – jo høyere slokkeklasse, jo høyere pris på brannslukningsapparatet. I private hjem er minstekravet for brannslukningsapparater 21A (eller evt.ltr. skum eller vann). A til salgs hos dagligvarekjeder, så dette er .

Fakta om brannslukningsapparat. En kombinasjon av flere typer kan . Fordeler ved et pulverapparat: Dekker de fleste typer branner. Da skal pulveret byttes ut, samt pakninger i apparatet.


De regner gjerne omtrent 10. Skumapparat har en kvelende og kjølende. Ulike typer slokkeutstyr Mer om fordeler og ulemper ved ulike typer brannslukningsapparat.


Et verdibevaring firma bør inn i bildet.

I alle fall hvis det er snakk om et pulver apparat. Pulveret trenger inn over alt, og fører til korrosjon på ledningsnett og elektriske apparater. Ved branntilløp blir ofte rengjøringen etter pulver apparater dyrere enn selve brannskaden.


Velegnet for bilen, båten, campingvognen, huset, hytta, leiligheten, m. Jeg sto på kjøkkenet i sta og ordnet med noe mat! Plutselig sier det puff bak meg og der fikk plutselig brannslukningsapparatet for seg at det skulle dekke kjøkkenet med pulver. Jeg pustet jo selvsagt inn noe, siden jeg sto midt i det hele! Er dette farlig med tanke på at jeg er gravid?


Finner du feil på apparatet, skal du levere det til kontroll. Ifølge Knut Norum er det en egen standard for vedlikehold av brannslukningsapparat. Denne krever at du som boligeier inspiserer brannslukningsapparatet fire ganger hvert . Stort pulverbrannslukningsapparat egnet til hjemmet, kontoret, lastebilen, verkstedet eller garasjen. Utstyrt med manometer og veggfeste, og er påfyllbar.


De vanligste brannslukningsapparatene i de norske hjem er ABC (tidligere ABE) og BC pulverapparater. ABC- pulver består av ammonium dihydrogenfosfat og ammoniumsulfat. BC- pulver kan bestå av natriumbikarbonat, kaliumbikarbonat, kalsiumkarbonat og urea.


Begge pulvertyper kan også inneholde . De mest vanlige brannslokkeapparatene kan deles i to typer: skum og pulver.

I regelverket er både skum og pulver likestilte som slokkeutstyr. Mindre slokkesprayer eller andre tileggsprodukter som selges under navnet brannslukningsapparat , blir ikke testet på samme måte som de røde skum- og pulverapparatene. Et uomtenksomt trykk på brannslokningsapparatet kan gi skader for flere titalls tusen kroner. Pulver trenger inn over alt og gir store skader, sier forsikringsekspert. De færreste har utløst et pulverapparat og kjenner derfor ikke konsekvensene.


Pulveret slukker ikke bare brannen, men legger seg over alt og forårsaker store skader, sier René Depuis i Trygg og Sikker AS, Norges største sikkerhetsbutikk. Han anslår at mer enn prosent av landets boliger har brannslukningsapparat med . Pulveret heter natriumbikarbonat og er det samme som bakepulver. Innånding: Frisk luft, ro og varme. Generelt: I tvilstilfelle bør lege kontaktes. Kontakt lege hvis ikke alt ubehag gir seg.


Hudkontakt: Fjern tilsølt tøy. Vask straks huden med såpe og vann. Hus, hage og oppussing 17. Bufret Merket ABC for slukking av material- og væskebranner.


Pulverapparat er betydelig rimeligere enn COapparat. Ulempen med pulverapparat er at dersom man først må benytte seg av det vil pulverkornet sprer seg i hele rommet og kan føre til at store deler av innbo må rengjøres. De fleste benytter seg av pulverapparat pga . Det fins flere typer brannslukningsapparater på markedet;. Gassflasker har farlige egenskaper og skal transporteres til anlegg som har utstyr for å håndtere dem. Et pulverapparat inneholder et pulver som drives ut av nitrogen-gass.


Til hjemmebruk anbefaler vi en slukker med ABC pulver. ABC pulverslukker er den type brannslukker som slukker branner i flest typer materialer. Skumslukkere derimot har ofte lavere slukkeevne sammenlignet med en pulverslukker.


ABC pulver har en høy slukkeeffekt, selv ved bruk av små mengder pulver.

Commentaires

Articles les plus consultés