Rokokko klær

Fagstoff: Rokokko er en betegnelse som særlig i Tyskland og Norden brukes om den stilperioden som fulgte etter barokken, og som forsøkte å erstatte dennes tunge og pompøse karakter med letthet, mykhet og bevegelighet. Ordet er avledet av det franske rocaille, som betyr skjell eller ujevn klippeformasjon. Rokokko er først og fremst forbundet med Ludvig XVs regjeringstid i Frankrike.


Periodens fremste kjennetegn er asymetriske former, S-formete og . Rokokkotidens motedrakt karakteriseres for kvinnenes vedkommende av stor skjørtevidde og korsettsnørte, smale midjer. Flere drakttyper var i bruk, blant de vanligste var skjørt kombinert med liv eller .

Den spredte seg snart ut over den vestlige verden. Det er særlig i Tyskland og Norden at betegnelsen rokokko er brukt. I Frankrike og England har perioden i stedet navn etter den regjerende fyrsten, henholdsvis Louis-quinze og . Kunstretningen hadde effekt på mange. I tillegg for stive korsetter, kompliserte klesplagg og frisyrer som tok mange timer å sette opp, måtte man være riktig sminket og pudret. Bufret ROKOKKO SPEILSETT I SILVER.


Damene og herrene fra overklassen måtte ha hvit hud som tegn på . Kjole i skimrende stoff med mønstrede detaljer på overdel, sløyfer og vide ermer. Kostyme passer til rokokko , middelalder eller kongelig tema.

Hvit middelalder parykk i barokk stil eller maskerade ball. Rokoko -parykk i hvit pudret utseende. Kan også brukes hvis du vil være dommer.


Rokokko er i hovedsak en interiørstil, så det gjorde mest utslag på møbler. Ellers så gikk folk fortsatt i det de hadde gått i tydeligere i barokken, med store kjoler, parykker, perler og edelstener. Men fargene i klærne ble mer lysere, og . Først blir de vanlige funksjonene som finnes i klær beregnet på kvinner. Kvinne kostyme Rococo æra - XVIII århundre, har egenskaper som sensualitet og femininitet.


På denne tiden, det er mote for den . Tjenestefolk fikk de avlagte klærne og en økende sirkulasjon gjorde at selv tredje- og fjerdehåndsklær ikke nødvendigvis var filler. Siden hygienen besto av å skifte klær , pudre og parfymere seg, ble denne motedetaljen nyttig – for å skjule sår fra blyholdig sminke og syfilisarr. Husene hadde fortsatt helvalmede tak men med flere detaljer enn i barokken. Det er kunstneriske gesimser og utsmykning, søyler i gresk stil som til sammen gir et imponerende inntrykk. For vi følger moten når det kommer til hus og interiør også, ikke bare klær.


Du elsker barokkstilDu elsker epoker av Louis IXV og Louis XV, Louis XVIDu elsker alle andre antikke tider som romantisk, biedermeier, klassisisme, rokokko ,. Vi elsker dem alle, og vi er egentlig ikke interessert i eksakt verdsettelsen og dom om epoken. Men vi er interessert i fin og harmonisk skjemaene som har hatt tid . Listverk, panel og dekor tilpasset rokokkostil i Norge.

Derfor tok det en stund før opplysningstidens ideer førte til eneveldets fall. Denne forandringen i samfunnet virket også inn på musikken. Tidligere ble musikken komponert til overklassen, men nå ble den i stede en del av den borgelige kulturen. Musikk og kunst ble nå en vare på lik linje med klær og . Kaffe og tekanner lignet greske urner med glatte, udekorerte flater.


I England skapte dyktige møbelsnekkere som Thomas Chippendale, George Heppelwite og Thomas Sheraton møbler av ypperste klasse. De produseres den dag i dag. I Sverige ble stilen kalt Gustaviansk etter kong Gustav III. Klærne lignet rokokkoen.


Mange kler seg i det de vil, uavhengig hva som er på moten. På gatene kan man blant annet treffe sossete mennesker til punkere med svarte klær. Men det er sjeldent man ser noen av de voldsomme kjolene som var før i tiden.


Logg inn for å se bildet.

Commentaires

Articles les plus consultés