Ekorn store norske leksikon

Ekornet er lite dyr med rundt hode, store øyne og store ører med en lang dusk av stive hår. Kroppen er slank og halen besatt med lange hår. Ryggen er rødbrun, buken hvit.


Vinterpelsen er mye tykkere og gråere enn sommerpelsen (gråverk). En fargevariant er nesten helt svart, denne er sjelden i Norge.

Ekornfamilien , familie i ordenen gnagere. Forlemmene har fire frie tær, mens baklemmene har fem. Alle tær er forsynt med skarpe og krumme klør, som brukes enten til klatring eller graving. Mange arter lever for det meste oppe i trærne, . Flygeekorn , betegner en gruppe slekter i underfamilien Sciurinae i ekornfamilien (Sciuridae). Disse fungerer som en fallskjerm, slik at dyrene kan sveve fra tre til tre.


Ekorn (Sciurus vulgaris) er en gnager i ekornfamilien , og er et trelevende pattedyr med stor hårete hale. Ekornet har tett og vakker vinterpels, som en gang i tiden ble regnet som svært verdifull.

Da var jakt på ekorn vanlig. Nå har imidlertid skinnet liten verdi. Pelsverket kalles gråverk. Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet.


Kilde: Store Norske leksikon ). I motsetning til kjendis- ekornene Snipp og Snapp, har ikke de norske ekornene en svær haug med nøtter i reiret sitt. Det røde ekornet bruker heller en taktikk som ligner litt på aksjespekulering. De gjemmer unna ei nøtt her, og ei nøtt der slik at de som . Hvis ekornet skiftet farge tidlig, sa man det ble tidlig vinter. La ekornet seg inn på husene, var det merke på frostår, enkelte steder på dyrti andre steder igjen var det et dødsvarsel. Også tidligere har Komosmolskaya Pravda brakt nyheter om aggressive ekorn.


Senest i høst rapporterte avisa at ekorn terroriserte katter i samme område. Dette svarte ekornet skal både være større og mer aggressive enn våre hjemlige varianter. Har fundert en stund på hvorfor det ikke finnes ekorn her jeg bor (Kristiansund)? Finner ikke ut av årsaken.


Syns likevel det er litt merkelig siden de fleste andre kommuner rundt oss er representert med arten på . M3m01dQnxSk Nøtteliten: Tekst og noter Vil barna vite mer?

Les deg opp på ekornet her. Boken ”Den store kaninboka” (Tun forlag) av Marit Emilie Buseth, Norsk kaninregister, informasjonsnettstedet Kanin. Danmarks kaninavlerforening, oppdrettersiden hkaniner.


Vi bor praktisk talt midt i skogen, selv om vi bor midt i Oslo, og har stadig besøk av ekorn i hagen og på terrassen. Her har Tore fanget noen skikkelige ekorn - blinkskudd med kamera. Ekorn er veldig søte, og vi har flere som ofte kommer på besøk i hagen både sommer og vinter.


Om sommeren er de gjerne . Store norske leksikon , veterinær Elisabeth Blom, , samt de utenlandske nettsidene animal-world. Det sier Mathias Sagdahl, førsteamanuensis i filosofi ved UiT – Norges arktiske universitet. Når villdyrlegen med sin hjelper besøker Alaska, får vi møte elg, ekorn og bjørn. Elsker disse søte små bamsene De gjør virkelig dagen min når jeg treffer på dem.


Dette første bildet er fra oktober, og jeg har vært så heldig å treffe på mange flotte ekorn ! Men på mandag så dukket dette siste ekornet opp i skogen. Norges første og største kvinnebevegelse, misjonskvinnebevegelsen. Gustava Kiellan født Blom, giftet seg år gammel med sin fetter Gabriel. Navnets opphav er usikkert, men det kan komme fra mannsnavet Korni eller fra tilnavnet korni, fra íkorni, ekorn. Mads Stage var dansk tegner.


Han illustrerte en lang rekke bøker, laget bokomslag og plakater, samt design og dekor til glass og porselen (kilde: store norske leksikon ). Ifølge er måren mest aktiv om natten i vinterhalvåret og om dagen i sommerhalvåret.

Commentaires

Articles les plus consultés