Behandling av mahogny bord

Enkel og billig løsning Men Parson bestemte seg for å prøve å smøre kommoden med en blanding av olje og eddik, og ble positivt overrasket over resultatet. Det beste er at selv nå, en måned etter jeg behandlet kommoden, ser den fortsatt like fin ut. Jeg har prøvd med både olivenolje og vegetabilsk olje, . Først bør du finne ut hvordan bordet er behandlet tidligere, sier snekkermester på Møbelverkstedet i Oslo, Anne Cathrine Hagen.


Tidligere behandling vil ha betydning for hva som egner seg nå.

Som en tommelfingerregel bør du bruke det samme som forrige gang. Du har malte bord , bord som er lakkert . Vi har et flott spisebord i heltre eik som vi behandlet med fast bivoks. Da vi begynte å bruke bordet etter herding opplevde vi at glass og kopper satte avtrykk, og at de ikke lar seg fjerne. Bordet er i utgangspunktet oljet, tror vi.


Hva gjør vi for å vår fine bordplate tilbake? Er det noen som har noen lure tips?

Når bordplaten er antikbehandlet betyr det at vi har påført Liberon Bison Voks i en eller annen farge. Denne påføres med fineste stålull, og gnis inn i treverket slik at man får en bestandig, glatt og blank overflate. Forarbeidet er avhengig av både utgangspunktet og hvilken sluttbehandling du velger (olje, lakk, voks, beis). GENERELT: Når du skal rengjøre et møbel, vær klar over at vann er treverkets verste fiende.


Vann fører til fiberreising og kan føre til misfarging av treverk. Bruk heller produkter som er egnet for rengjøring av treverk, . Har du et gammelt møbel eller antikvitet som er blitt matt eller glansløst, kan ofte mye gjøres ved å friske opp møbelet. Dette gjøres enkelt med Liberon Møbelrens og Liberon Black Bison Antikkvoks. Da beholder man den originale . Tre info Få tips til hvordan du kan behandle tremøbler med ulik overflatebehandling, slik at du får glede av møblet ditt i mange år fremover. For å unngå ujevne farger bør du derfor ikke legge duk eller andre pyntegjenstander på bordet første halvannen måned.


Det er også viktig at du skjermer møblene dine fra direkte . Som oftest skyldes dette at oljen i bordet har smuldret opp som følge av varme eller alkohol, og kan enkelt pusses ned og vokses. Har du et tykt trebord i stua eller på kjøkkenet, vil det før eller senere behøve behandling. Oljen vil slites av eller trekke inn i treverket uansett etter en viss ti og da er det viktig at man beskytter .

Nå har Hempel valgt sine favoritter til behandling av ny teak, mahogni , furu og oregon pine. Båtmagasinet inviterte Hempel IFA Coatings til vårt fotoatelier, hvor salgssjef Per Chr. Vi har bedt ekspertene om å behandle ny furu, teak og mahogni.


At de i tillegg bearbeidet et teakbord med blank Benarolje, var fordi vi i Båtmagasinet ba dem om det av hensyn til alle våre lesere som sverger til Benar. Neste gang ( aprilutgaven) er det Hempel IFA Coatings som skal bearbeide tilsvarende bordbiter. Enkelte eksperter anbefaler imidlertid å gi møblene samme type overflatebehandling som de opprinnelig hadde, iallfall bør oljede møbler oljes igjen. Det er praktisk med heltre i hverdagen nettopp fordi det er enkelt å slipe ned og reparere.


Personlig foretrekker jeg oljede bord hjemme, fordi det er lett å. Friksjonen mellom lakken og stålullen vil tynne ut voksen slik at den fyller opp blærene i lakken og stopper lysbrytningen. Deretter vokser du hele bordflaten for å få en ensartet glans. Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller maling kan gamle, antikke møbler bli freshe og unike. Men da er det noen forholdsregler man bør være obs på.


Etter behandling lar du bordet. Møbelsnekker Kenneth Rockers gir deg tipsene. Hvis du skal pusse opp et gammelt møbel, er det viktig å sjekke om det er finerte . Uttrykket hvitfarget vil erstatte hvitolje.


Vår nye behandling gir en sterkere overflate, men kan fremdeles vedlikeholdes med bruk av møbelolje dersom man ønsker det. Våre lakkerte bord er behandlet med UV-lakk som gir en meget slitesterk overflate og som tåler væskesøl . Mahognibeisen er blandet fram på bakgrunn av våre mange års erfaring med overflatebehandling av treverk, og etter et uttall prøver og tester. Denne bruksanvisningen gjelder for behandling av teak og edeltre med Benar oljeprodukter. Classic Mahogni Beis gir mahognien et fantastisk pent utseende.


Benar-serien består av forskjellige produkter og benyttes til beskyttelse og forskjønnelse av edle tresorter som teak, redwoo meranti og merbau. Benar er vannavisende og motvirker vekst av svertesopp på treoverflaten. Vi får inn mange stoler, og en del bord , kommoder og senger – for det meste mobile møbler laget av tre, forteller Hanne Bjørk i Møbelverkstedet i Oslo.


Hvordan du best behandler tremøblene dine, kommer an på hvilken type tre de er laget i, og hva de eventuelt er behandlet med.

Commentaires

Articles les plus consultés