Lampe vaskerom

Se vår guide om lamper til gang og vaskerom. Om det er taklamper, pendler eller vegglamper, så finner du inspirasjon til belysning i vårt store utvalg. Kapslingsgrad lampe vaskerom.


Hei, lurer på kapslingsgrad på lampe i taket på vaskerom, er det spesielle krav her? Generelt lurer jeg på kravene, er det IPpå vanlige rom og IPpå badet? Er det i så fall IPogså på vaskerom?

Utrolig vanskelig å finne info om dette. Holder på å lager nytt vaskerom og lurer litt på hvor mye lys man bør ha. Rommet er på kvm og vi skal ha hvite baderomsplater på veggen og i taket hadde jeg tenkt at det skulle være to lamper med 2X18w lysrør i hver. Noen som har en formening om dette er tilstrekkelig eller for lite lys til et slikt rom.


Sortimentet vårt omfatter lamper du kan plassere rundt speilet slik at ser hva du gjør, samt baderomslamper for vegger og tak som bidrar til å skape en avslappende atmosfære. Uansett om det gjelder belysning inne eller ute så har du ved ditt valg av lamper store muligheter til å påvirke hjemmeatmosfæren. Innendørs kan du mikse og matche med bordlamper, vinduslamper, gulvlamper og taklamper.


I tillegg kan du velge downlights eller spotlights som gir et godt basislys.

Utendørs belysning har. STRAALE Inspirasjon Belysning og Lamper til vaskerom , Taklamper, TakPlafon Taklampe i Krystall, Design Lamper , Takpendel Vaskerom , Lys til vaskerom. Plafonder er lamper som sitter helt oppunder taket, og er svært praktisk å ha til godt lys på vaskerom eller lagerrom. Lamper som lyser direkte i og mot taket øker også inntrykket av takhøyde.


Plafonden er en allsidig lampe som passer til de aller fleste rom. Slik oppgraderer du vaskerommet med enkle og budsjettvennlige løsninger. Populært da det er både enkel og effektiv belysning. Finnes i et stort utvalg både med integrert LED og for tradisjonelle lyspærer. Vi har også takbeslag med mønstrede dekorative glass og takbeslag med innebygget bevegelsessensor som er ideelt på bod eller vaskerom.


Krav til IP-grad for utebelysning er minimum IPx3. Minstekravet er godt nok på for eksempel utendørs taklamper som ikke utsettes for regn. På vegglamper og frittstående utelamper avbefales minimum IP44.


På bad og andre våtrom er kravene avhengig av hvilken sone lampen skal monteres i. Les mer om soner i våtrom her . Samme for belysning over vask på kjøkken og vaskerom , men der kan men bruke en lavere ip, der må det ikke nødvendigvis være dobbeltisolert, så lenge man bruker ip 21. Men med en vanlig lampe , så er det nok ujordet ledning og støpsel, og da skal den ikke ligge på badet. Lampen har IP2 høytalerne skulle hatt IPog downlights på badet burde ha IP65.


Dersom ikke, får du en enkel forklaring på hva IP grad er og hvordan du skal tolke dette her.

IP er kort fortalt en standard som forteller deg hvor godt elektriske produkter . Skal den brukes i stua elelr soverom trenger den ikke jording,bare på badet, vaskerom og kjøkken. Disse kan plasseres som du vil da 2volt er vekselstrøm. Bare ved likstrøm MÅ man ta . I tillegg er det en god idé å velge lamper som er enkle å vedlikeholde og rengjøre.


Spotter i taket eller lamper med skjermer som kan tørkes av, er gode valg. Hvis du trenger ekstra lys ved speilet, kan du med fordel prioritere et speil med innebygd lys samt spotter eller LED- lamper som kan plasseres over speilet.

Commentaires

Articles les plus consultés