Norsk telefonnummer format

Den daværende nummerplanen, med bare signifikante siffer, måtte erstattes siden den var i ferd med å gå tom for ledige telefonnummer. Detaljert norsk nummerplan for telefon m. Innen telebransjen definerer nummerplaner hva som skal være tillatte format for telefonnummer og andre typer tele- nummer. Nummerplanen deler så de tillatte nummerseriene inn i. De er også underlagt en forskrift fra . På telefonar som har ein plussknapp, kan ein nytta denne i staden for den utgåande koden (00).

Dette gjeld mellom anna mobiltelefonar. Landkoden til Noreg er 47. Skal ein gje telefonnummeret sitt til folk som ringjer frå utlandet . International Telecommunication Union (ITU).


Navn: Norsk nummerplan for telefon m. Av sikkerhetsgrunner (dvs. for å hindre at noen endrer et beløp) er det på noen områder (bank- og forsikringsvesen) vanlig å skille gruppene med punktum i stedet for mellomrom.

I internasjonal sammenheng er dette uheldig, siden punktum der i stor utstrekning brukes som desimaltegn. Engelsk – men ikke norsk – har .

Slik skriver du tall og siffer. Skrivereglene følger offisiell norsk rettskrivning. Et mobilnummer som er lett å huske kalles gjerne et ”gullnummer”. Og er det spesielt enkelt å huske, hender det noen kaller det et platinanummer. I tillegg er det en ekstra validering av norske mobilnummer.


For disse mobiltelefonnummer er det . Norge dette nummeret hører hjemme. Telefonnummer Bufret Lignende Et telefonnummer er en tallkode som identifiserer et telefonabonnement eller en telefon, og brukes for å ringe fra en telefonlinje til en annen i et telefonnettverk. Den gang telefonnumrene ble oppfunnet, var de korte – så få som to eller tre sifre.


Etterhvert som telefonsystemene vokste i størrelse og ble mer sammenkoblet, helt . Rekkefølgen år-måned-dag er norsk og internasjonal standard og mye brukt ved utveksling av data, i kronologiske lister m. Fikk nettopp tilsendt telefonnummer til en i Sverige som jeg skal kontakte i jobbsammenheng. Det var ti siffer i nummeret (startet med null), noen som vet. Smarttelefoner: Når jeg er i USA, og skal ringe fra min norske telefon, til en amerikansk telefon, må jeg ha noen spesielle sifre foran det amerikanske nummeret da? Jeg skal bli hentet på flyplassen i USA av noen amerikanske venner og vil bare .

Hvordan ringer jeg til engelsk nummer ? Sende SMS til svensk nummer - Mobil, iPod og dingser - VG Nett Debatt vgd.

Forbruker › Mobil, iPod og dingser Bufret Lignende Noen her som kan hjelpe med hvilke siffer som skal med? Et eksempel på korrekt oppsett hadde blitt . Fordi det rotar til måten folk vanlegvis les tekst på. Kva er det verste du veit om i elektronisk post og njus?


Er ringeknappen fremdeles deaktivert når du har skrevet inn et telefonnummer å ringe? Det kan hende du har skrevet noe feil. Du bruker dette nummeret for å identifisere deg hos offentlige myndigheter og for å åpne norsk bankkonto. Kontaktinformasjon og viktige telefonnummer. Molde kommune har lagt ut kontaktinformasjon og viktige telefonnummer som åpne data på kommunes nettside.


Dataene er tilgjengelige i excel- format og csv- format. Wizz Airs kundesenter er tilgjengelig på telefonnumre som kan koste ekstra. Vi har et eget nummer for hvert land vi opererer i. Disse numrene kan kun benyttes innenlands i dette landet.


Tilgang til numre med ekstrakostnader kan være blokkert fra enkelte linjer.

Commentaires

Articles les plus consultés