Italiensk rødvin valpolicella

Valpolicella vin- De bedste vine fra Valpolicella finder du her- Amarone, Ripasso og mange flere gode vine- Kæmpe udvalg af anmelderroste vine samt tilbud. Test av mest populære rødviner. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Valpolicella er et distrikt i Veneto i Nord-Italia, særlig kjent for sine kvalietsviner.


Området har et stort mangfold av viner, som (røde) Valpolicella. En vanlig valpolicella får da en andre gangs gjæring sammen med gjæringsrestene fra produksjon av recioto eller amarone. Det samme gjør også fremveksten av ulike italienske viner med navn som minner om ripasso.


Stort sett har ripassoviner mer sukker enn det som er vanlig i rødvin. Amarone er en spesialvariant av valpolicella , og kommer fra vindistriktet Valpolicella i Veneto-regionen i Nord-Italia. Klimaet er kontinentalt og mildt til kjølig, . Tradisjonelt lages den av.


Det er imidlertid en negativ trend i Valpolicella som kalles sukkerkrigen. En trist utvikling for et område hvorfra det selges mer rødvin på Vinmonopolet enn fra hele Frankrike til sammen! Fra Valpolicella i Veneto har vi Amarone og Ripasso, ofte gode alternativ da de har mye fruktsmak, men forholdsvis bløte tanniner og gjerne litt kraftig alkohol.


Men også Brunello di Montalcino fra Toscana har gode frukttoner. Men her vil jeg helst ha rødvin. Og til glede for alle venner av italiensk rødvin : her kan vi servere ripasso! Det lages fire hovedtyper rødviner i Valpolicella. Den vanlige varianten er en ganske lett, frisk og fruktig vin.


Så har vi to kraftigere typer som lages på tørkede druer: den allerede nevnte, tørre amarone, samt den søte recioto. Den fjerde varianten heter ripasso, og det er en vanlig valpolicella som har fått . En pasta med litt tomat- og kjøttsaus oppfattes som lett. Rødvinen til må matche kraften. En lett italiener fra Valpolicella -området eller en Barbera fra Piemonte vil vanligvis være ypperlig. En sammenkokt gryterett . Hans førstevalg av de røde viner med minst sukkerinnhold er soleklart.


Jeg har selv gitt den terningkast fem i VG . Dette er en italiensk vin av høy kvalitet, og Vinmonopolet beskriver den som meget dyp rø . Den italienske betegnelsen ripasso betyr at noen av druene i vinen har vært tørket. Det skaper en fyldig og mykere stil som passer perfekt til rødt kjøtt, som lam, okse og vilt. Ukens vin er intet unntak!


Perfekt rødvin til rødt kjøtt Valpolicella Ripasso Antiche Terre Luciano Sancassani har sammen med sin familie eid Antiche . Men blant de nær vinene som ble lansert var det en del godt på den røde siden. Italienske og franske viner preger polets lille nyhetsslipp. Her er seks gode viner på Systembolaget som du kan spare en god del penger på. Men vareutvalget i Strömstad er relativt dårlig og konsentrert om de aller enkleste dråpene.


Og så er det lett å bli lurt, mener Aftenpostens vinanmelder Geir Salvesen som har tatt en titt på vareutvalget. I følge kildene jeg brukte, bør denne osten nytes med en søt eller tørr rødvin. Personlig synes jeg dette høres rart ut, fordi søt og tørt er vel litt som øst og vest?


Unge folk som meg bør ¨nyte¨den med druecider. Amarone della Valpolicella - tørr rødvin ( italiensk ). Reciotto della Valpolicella - søt rødvin ( italiensk ).

Commentaires

Articles les plus consultés