Kjempekonvall

Kjempekonvall (Polygonatum multiflorum X odoratum) er en hybrid av kantkonvall og storkonvall. Den kjennetegnes ved at stengelen er rundt nede, og kantet oppe. I Norge finnes den fra Asker og Bærum, ned til Egersund. Johannes Lid: Norsk og svensk flora.


Det er lite storkonvall i nor og det meste av det som finnes av storvokste Polygonatum er kjempekonvall.

Planten er svært tettvokst, vakker og har stor prydverdi. Materialets alder er uviss, men det er gammelt. Storkonvall vokser vilt i Europa og tempererte områder i Asia og Nord-Amerika. Alle tre artene finnes som ville planter på Agder.


Kantkonvall er vanligst og har en vid utbredelse, mens storkonvall trolig har en begrenset østlig kystutbrdelse ( Aust-Agder). Nedre del av stengelen er rund og øvre er kantet hos hybriden, som heller ikke får de karakteristiske blå bærene. Det kjempekonvall - hybriden - som er .

Familie, Convallariaceae - konvallfamilien. Blomsterrør litt innsnørt på midten. Andre som ligner, Storkonvall, Kantkonvall. Utbredelse, Oppstår spontant mange steder i edelløvskog. Det ser ut som om din har trekk fra storkonvall (blomster per stilk) og kantkonvall (blader på begge sider av stengelen), og jeg får det da til å bli kjempekonvall.


Stengel rund nede, kantet oppe godt kjennetegn. Hva i all verden innlegg 24. Larve på kjempekonvall innlegg 5. Bufret Kjempekonvall er en hybrid mellom storkonvall (P. multiflorum) og kantkonvall (P. odoratum). Navnet kommer av gresk polys som betyr mange, og gonatum, som betyr kne, og det viser til rotstokken, som får et nytt ledd hvert år. Fjorårets stengel etterlater seg et merke på rotstokken, og dette merket tolket man i gamle dager . Vitenskapelig navn Polygonatum ×hybridum Brügger.


Forklaring på Kategori. Beklager, noe gikk galt. Rike, Planteriket (Plantae).

Uekte gruppe, Karplanter (Tracheophytes). Overrekke , Frøplanter (Spermatophyte). Rekke, Dekkfrøete blomsterplanter (Magnoliophyta ). Klasse, Enfrøblader (Liliopsida). Slekt, Storkonvallslekta (Polygonatum).


Jeg har noe rundt i hagen som virker som kjempekonvaller , men jeg finner ingen litteratur om dem - er det noen som kjenner til dem? En svær gjeng sommerfugllarver har spist seg gode og mette på kjempekonvall i hagen min. Klikk for å se et større bilde) . Jeg finner flere av disse store konvallene her og der. Ved nærmere ettersyn: - ikke ringformet bladarr nede, og ikke kantet stengel, = ikke kantkonvall - men ser ikke helt ut som blomsterprofilen til storkonvall? Foretrekker skygge og fuktig jord.


Lokalitet Øksedal, Sebbersun Jyllan Danmark. Krysning mellom storkonvall og kantkonvall. Brennvidde, Lukkerti Blender, ISO. Funnsted: Glomsvik, Spydeberg i Østfold.

Commentaires

Articles les plus consultés