Sveitserstil hus

De fleste hus ble fortsatt bygget i trekonstruksjoner, men etter nye arkitekturidealer. Til tross for at sveitserstilen hadde utspring i Tyskland og var inspirert av folkelig byggeskikk i alpelandene, ble den ønsket velkommen i Norge som et redskap i nasjonsbyggingens tjeneste. Fordi den brøt med det klassistiske formspråket . Bufret Lignende Listverk, panel og dekor tilpasset sveitserstil og sveitserhus i Norge.


Sveitserstilen brer om seg i takt med innføring av ny byggeteknikk og maskinell produksjon av lister og paneler på sagbruk. For første gang får vi en.

I dag forbinder mange sveitserstil med hvite hus , mens opprinnelig har husene vært malt i flere farger. Drømmer du, som mange andre, om et koselig lite sveitserhus der snekkergleden er fremtredende og utskjæringene fantasifulle? Liker du den hvite, nostalgiske og landlige stilen er Svalen et svært godt alternativ. Generelt: etasjer, passer til flat tomt.


Svalen har et flott eksteriør, som sammen med store allrom innbyr til trivelige . Aurdal vår bestselgende Hus , Herskaplig bolig i sveitserstil. Norddal, praktisk enebolig i sveitserstil med overbygd balkong fra Blink Hus. Navnet Sveitserstil henviser til alpeområdenes byggeskikk, der gavlveggen er husets fasade.

I Norge får husene isteden en tverrstilt gavlfløy som dekorasjon på fasaden, pyntet med flotte utskjæringer. Takutstikket er så stort at det gir plass til en overdekket veranda, som blir en viktig del av husets utseende. Til å begynne med var stilen importert fra Tyskland og de sveitsiske alpene, men den utviklet seg og ble fornorsket. Landene i alpeområdet hadde hus med utskjæringer som lå i et vakkert landskap og som ble et forbilde for utviklingen av sveitserstilen. Mange arkitekter ble utdannet ved tyske universitet.


Jozef Greuter og Kristin Møystad har bygget sin husdrøm i Stokke. Den kommentaren har de fått mange ganger, og den bekrefter at de har lykkes med å bygge nytt i gammel stil. Forrige hus Neste hus Se alle husene. Huset er faktisk splitter nytt- fra . Inspirert av tradisjonell sveitserstil. Det klassiske, sveitserinspirerte uttrykket, passer de fleste boligområder.


Skagen har opp gjennom årene blitt tilpasset mange kunder og vi sitter på mange forskjellige romløsninger. I vår standard løsning . Det er møblert med skap, kister og ferdaskrin med kraftig treskjæring. Store fotografier fra Kveøya og Kvæfjorden pryder veggene.


Flere av produktene er til salgs. Sveitserhus var svært populære i Norge og sveitserstilen har fortsatt mange tilhengere. Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle huset.

Ofte er tilbygg beste løsning - eksiterende bygg kan i stor grad forbli urørt. Bli med inn i et nybygget hus med sterke innslag av sveitserstil ! Her finner vi fremspringende gavler, fargede glassarbeider, verandautbygg og utsagde orname. Stilen er å se på hus , og særlig villaer, fra denne perioden, men siden jernbanens framvekst i Norge sammenfaller med denne stilartens utvikling, er også flere jernbanestasjoner preget av sveitserstil. Langs Kongsvingerbanen . Norsk Folkemuseum - Photographer Røhr, Paul Knoph. Sette i stand hus i Sveitserstil.


Vi ønsker å få dette til å bli seende ut som et sveitserhus etterhvert. Vi har hittil bestilt krysspostvinduer i 80x130. Mesterhus Nanne er et trivelig hus i sveitserstil , med tidløst design og en flott, symmetrisk fasade.

Commentaires

Articles les plus consultés