Budalsstol ny

Stolen har to baktener som går fra en hals lengst bak på setet og på skrå opp i buen. Stolbeina går opp gjennom setet og er kilet fast. Dette gir en solid konstruksjon slik at stolen varer over flere generasjoner. Vi er mange som er skeptiske til om de kommer til å lykkes. Jeg mener vi bør avvente et samarbei sier John Tovmo.


Ingebrigt Dragset, leder i Budal bygdeutvikling, tror den nye nettsida kan øke folks bevissthet rundt den originale budalsstolen. Nå samler de dokumentasjon i håp om at navnet budalsstol. Bak det nye designet står Ole Petter Wullum og Steinar Skjerdingstad. Etter en to år lang prosess ble stolen for første gang lansert på Rennebumartnan 14. Les også: Slik skal de sitte seg til internasjonal suksess.


Men særlig det at produksjonen skal foregå i Slovakia, vekker følelser hos folket i . Budalstol, også skrevet budalsstol , er en pinnestoltype som har navn etter bygda Budal i Trøndelag, der den er blitt produsert i mer enn 2år. Det nye firmaets bruk av navnet budalstol i firmanavnet, og på stoler produsert utenfor landet, i materialer som ikke tradisjonelt har vært brukt i den originale stoltypen, førte til . Budalstolen er en stol med dreide ben, sprosser og ryggspiler. Med sin spesielle konstruksjon hvor bena er tappet opp i setet og ryggbuen og ryggspilene er tappet ned i setet, hører den til den gruppen stoler som kalles pinnestoler. Da er bygdesymbolet kommet på ny plass, og står ved Skogly. Budal Husflidslag sin registrering av budalsstoler er et tiltak i arbeidet med rødlista for å bevare gamle husflids- og håndtverksteknikker.


Budalens nye landemerke, verdens største budalsstol er nå endelig avduket. Utstillingen, som er et samarbeid mellom Norge og Polen, kaster et grundig blikk på nye designere og det lokale kunsthåndverket i begge land. Budalsstoler har dreide ben, sprosser og ryggspiler.


Eller kan en økt oppmerksomhet om den moderne varianten føre til økt interesse og etterspørsel etter den tradisjonelle varianten? Vi får håpe på det siste. Så jeg får ønske den redesignede budalsstolen god tur ut i verden.


De to gründerne har brukt over ett år på å tegne, tilpasse og ikke minst sitte på det nye produktet, skriver Adressa. Håndverket representerer flere ulike teknikker, slik som dreiing av ben og ryggtener, tilskjæring av setet og borring av hull til ryggtenene, sanking av hegg eller . Hei alle Vakre folk (alle er dere vakre:):) I dag har jeg en gjesteblogger her, nemlig min gode kollega, interiør og-farge ekspert Eva Marie fra kjedekontoret. Hun har pusset opp sin gamle gyngestol.


Her er hva hun skriver om prosjektet, også tips og rå -les og lær:. Bygdesymbolet Verdens største budalsstol har fått ny plassering i år, og står foran Budal Husflidslag sitt hus Skogly. Vi har nå budalsstoler til salgs fra Finn.


Nye budalsstoler er på plass, og spisestuen er herved komplett. En artikkel fra avisen Dag og Tid om rødlista for gamle håndt- og husflidsteknikker. Denne flotte stolen er nok rundt år og like fin som da den var ny.


Solide stoler varer lenge!

Commentaires

Articles les plus consultés