Hvordan behandle teak i båt

Få tips og råd om hvordan du renser og vedlikeholder teak på båten din. Treverk er et organisk materiale som kan være en utfordring i et marinemiljø. Denne videoen forklarer. Nå har jeg plukket ut og pusset alle teak listene rundt vinduene oppe i båten.


Hva er den beste behandlingen nå? Siden skal jeg pusse teak platene rundt oppe i båten.

Hvordan bør disse behandles ? Hvor ofte må en slik jobb påberegnes, . Behandling av teak på helt ny båt. Flere resultater fra baatplassen. Bufret Lignende Vi ser litt på hva du trenger for å gjøre en skikkelig vårpuss på en vanlig glassfiberbåt , og hvor mye du trenger å betale. Teak i båten bør behandles hvert år. Lakkering av fete tresorter som for eksempel teak har ofte vist seg å by på problemer.


Alle båttyper med teakdekk, enten det er angrepet av sopp eller ikke vil dra nytte av en behandling med Boracol Teak Special.

I naturen vil samtlige betingelser være oppfylt, men i treverk som er benyttet i båt vil vekstforholdene arte seg forskjellig, alt etter hvordan de ulike vekstbetingelsene er i den enkelte båt. Teaken som EuroDesign benytter i sine produkter kommer kun fra fullvokste, store teakplantasjer som har vært tilstede på Java i. Alikevel skal man være bevisst på det vedlikehold som – avhengig av hvordan man vil at treverket. Velger man å ikke behandle overflaten kommer teakens gyllenbrune. Skrog: Polering: En blankpolert båt er penere enn en matt. Men den blanke overflaten har også den egenskapen at den bedre reflekterer sollys.


Dette gjør at gelcoaten holder seg penere og ikke blir sprø. Skyll gjerne av båt og kalesje med ferskvann jevnlig. Teakseal for behandling av teakdekk. Australske teakseal ble den klare vinneren.


Dette er den beste produktserien vi har jobbet med og kundene har . TEAKDEKK TEAKBEHANDLING MED NY TEKNOLOGI Tradisjonelt sett har behandling av teak på båter vært av å bruke forskjellige former for olje. På seilbåter har man stort sett valgt å beholde dekket grått og ubehandlet, eller behandle det med forskjellige midler for å hindre at treverket tørker ut. Jeg vet ikke hva slags nating teakdekket fra Saga har, men på ordinære teakdekk er det et problem at natene kan løsne ved for ublid behandling.


Har en seilbåt liggende ved siden av meg, han sverger også til grønnsåpe vasking, ikke bare på dekket, men hele båten. For mange er påsken synonymt med klargjøring av båt. Jon Winge er forfatter og journalist med stor kjærlighet for båter – og mer enn års erfaring med båtpuss.


Hvis treverket ikke er lakkert, går du over med trepleiemidler, som spesialoljer for tre, teakolje eller teakrens.

Utvendig teak ville jeg ha beholdt ubehandlet eller oljet det med en god teakolje. Teakdekk fra Sandøy Båtdekk. Spesialist på tilpasning av teakdekk og teakdetaljer for nye og gamle båter. Kombinasjon av gammel trebåtbyggertradisjon og moderne teknikk gir et stabilt og holdbart dekk. Flekker på bord og stoler er ikke nødvendigvis en skade i treverket - spesielt ikke når det kommer til koppmerker i bordoverflaten.


Som oftest skyldes dette at oljen i bordet har smuldret opp som følge av varme eller alkohol, og kan enkelt pusses ned og vokses. Har du et tykt trebord i stua eller på kjøkkenet, vil det før eller . Anbefales til bruk på båtdekk og møbler i teak. Treverket skal være rent og fritt for annen o påføres. Påfør Boracol Teak Special med p kan være noe fuktig ved påføring.


Vær forsiktig ved søl på fargede flater. Det er vi vann rett etter. Produktet fungerer for natemassene som var kjent på markedet på utviklingstidspunktet, men utfør en kompatibilitetstest mellom Teak Cleaner og båtdekkets natemasse før behandling. Beskyttelsesforskrifter: Oppbevares utenfor rekkevidde for barn.


Bruk vernehansker og vernebriller. Samtidig kan man ikke komme fra at bruken av teakdørk skader miljøet. Heldigvis kan du velge båter med pen dørk som ikke gir deg dårlig samvittighet. Teak er den mest holdbare tresorten til bruk i båt. Treet inneholder naturlige oljer som hindrer fuktighet å trenge inn.


Hvis man velger å ikke behandle teaken får den etter hvert en naturlig gråfarge og teakdekket beholder god friksjon både i våt og tørr tilstand. Dersom man ønsker å beholde teakens opprinnelige farge, .

Commentaires

Articles les plus consultés