Italiensk rødvin test 2016

Det er fort gjort å kjøpe vin tilfeldig, eller ut fra en upålitelig hukommelse. Denne uken kom noen av Italias ypperste rødviner. I morgen lanserer Polet nye viner i sine hyller. Og noen av dem er av legendarisk kvalitet.


Vinene er rangert etter poeng. I anmeldelsene har vi også tatt med hvilken mat som passer til vinene, samt hvor lenge de kan lagres.

Der hvor både poeng og pris er likt, sorterer vi alfabetisk. Akkurat som det ble smakt en del mindre bra viner. Men hvorfor dvele ved det mediokre når man har fått lov å smake så mye fantastisk vin ? De beste røde pappvinene til påske.


Her er det rekordmange gode viner. Noen av disse vinene er riktig så gode, friske og matvennlige, mens flere av dem blir litt vel søtladne. Den verste er på grensen til ekkel. Nærmere omtale av vinene finner du .

Her kan du lese mer om denne skalaen. I denne testen har vi tatt. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden.


Vi smaker jevnlige de fleste boksviner i Norge gjennom egne smakinger, tester og ved nyhetssmakinger hos Vinmonopolet og ulike importører. Vi har kapitulert ovenfor nyhetsjaget vinbransjen har skapt ved å kun fremme en liste med de beste vi har smakt hittil i år. Listen oppdateres jevnlig. Den tredje torsdagen i november så slippes disse vinene med stor brask og bram, og det har vært en stor kommersiell suksess for regionen i over år.


På et tidspunkt tok allikevel Beaujolais Nouveau så mye fokus at det holdt på å ta helt knekken . Om du ikke vet hva du skal kjøpe av flytende godsaker, altså om en flaske vin eller brennevin faller best i smak, gå for hetvin. Disse smaksopplevelsene varer evig. Blant de beste er alle . For mange er boksvin eller pappvin synonymt med en treliter med rødvin.


Få kan konkurrere med Marc Kreydenweiss Grimaudes, Natural Selections Dom. Garrigon Côtes du Rhône og nykommeren i basisutvalget, Le Mas, akkurat nå. Dette er vin som kvalitetsmessig er på linje med flaskevin til 150 . Vinskribenten Ingvild Tennfjord tester vin i Aftenbladet hver uke.


I mylderet av alle anmeldelsene hennes har vi funnet fram til ti flasker med sprudlende, rosé, hvit og rød vin som har fått terningkast fem eller seks.

Og ikke bare det - alle koster under 1kroner! En vin som er ti ganger så dyr som en annen er ikke nødvendigvis ti ganger så go den er kanskje bare dobbelt så go forklarer Stalheim. Han velger ut viner som han mener er. Til sammen blir det altså viner som testpanelet skal gjette prisen på.


Rimelig pappvin best i test. Polets billige pappvin fikk toppkarakter! Stadig flere av oss setter pris på vin fra boks, noe ikke minst de ansatte på Vinmonopolet merker seg: I fjor var 5 prosent av vinomsetningen . Vel, godt mulig du har ankommet målet nå. Ferske testresultater tilsier i hvert fall at følgende seks viner trives meget godt sammen med juleribba!


Stadig flere velger nemlig vin til ribbe og pinnekjøtt i stedet for øl og dram - deriblant vi. Og til tross for at noen påstår det . Hans førstevalg av de røde viner med minst sukkerinnhold er soleklart. Jeg har selv gitt den terningkast fem i VG . Det er hele syv italienske viner blant de ti mest solgte, supplert med én hver fra Spania, Portugal og California.

Commentaires

Articles les plus consultés