Ingrid marie epler

Eplet har rød til mørkerød dekkfarge med punkter omgitt av lyse flekker over en stor del av frukten. Bind ned greinene - det gir mer frukt. Sesong: Oktober - januar.


Karin Schneider høstes inn fra oktober. Det har god holdbarhet og modnes fra midten av november til godt over nyttår.

Dette er et eple som kan ligge på fruktfatet i . Eplet er middels stort og rundt, noe flattrykkt i fasongen med mørkerød dekkfarge. Fruktkjøttet er fast og sprøtt, med en litt syrlig aroma. Blir fort melen, og har begrenset holdbarhet.


Det får ikke hjelpe at botanikerne kaller eplet en falsk frukt. Den gir lykkestunder i munnen. Vakre når de rødmer er de også: Hun var som et æble, og han bet idet, skriver Hamsun i Markens Grøde.

Passer godt til litt lettere mat, f. Eplesorten kommer fra Danmark. Ingrid Marie er lett og søtlig, med en rik syrlig ettersmak. Eplene er små, runde og røde.


Dei er noregsfrelste og har mellom anna vore i Ullensvang, der denne historia starta for to år sidan. Nærmest heldekket av svært mørk rødfarge. Open krone, opne, sterke greinvinklar. Middels sterktveksande tre.


Treet har ikkje lett for å danne midtstamme. Aroma er eit stort flatrundt eple , med . Etter å ha delt epla i to, blir dei plassert i jodløysinga i minst ett minutt. Deretter blir dei tatt opp og lagt til tørk i nokre minutt.


Ved mange testar slik som her kan det lønne seg å ha system og . Sorten er godt egnet som bordfrukt og har en svakt syrlig smak med mild aroma. Pollenet er av god kvalitet og sorten . De grupperes etter modningstid og holdbarhet i sommerepler , høstepler og vinterepler.

Epler blir vanligvis delt inn i tre hovedtyper: sommerepler , høstepler og vinterepler. Inndelingen forteller oss når på året de ulike eplene blir modne og skal høstes. Med hagen full av deilige og modne epler tenkte jeg å prøve en ny variant av pavlovaen. Den er perfekt som tilbehør til en mørk brownie eller en kule vaniljeis.


I dag hadde jeg lyst til å lage en ny kake! Jeg har prøvd å tenke nytt og lagd en kake med både tranebær, mandler og med et hint av eplesmak. Kaken lagde jeg i en større form og toppet kaken med et lag med hjemmelaget tranebærgelé.

Commentaires

Articles les plus consultés