Hvor kaste ødelagte klær

Hver dag kaster folk tekstiler og klær i restavfallet. Visste du at uansett hvor dårlig forfatning dine tekstiler og klær er i, så skal de ikke i restavfallet? Tingene du ikke tror har noen verdi, kan ha stor nytte for andre, så ikke kast det. Selv om gardiner, klær , undertøy, sengetøy, tøyrester og andre tekstiler er slitt og ødelagt , så kan de brukes til materialgjenvinning, som for eksempel til isolasjon, tepper, pussefiller eller redesignprodukter.


Fretex tar også imot ALT av tekstiler.

Legg klær og tekstiler i . Sjekk hva som skal kastes hvor på Sortere. Image Sorter farlig avfall. Detaljer om hvor du kan levere farlig avfall i din kommune finner du på sortere. Klærne må være rene og tørre før du . Klær og tekstiler er ikke restavfall, og skal leveres til tekstilinnsamling - for gjenvinning og ombruk. ROAF har slike innsamlingsbeholdere på alle våre gjenvinningsstasjoner.


Hver år går vi glipp av store ressurs- og miljøbesparelser ved at klær og tekstiler kastes i restavfallet.

Mange vet ikke at også ødelagte og slitte tekstiler kan leveres til gjenvinning. Neste gang du rydder i klesskapet hjemme, håper renovasjonsselskapene at du leverer klærne til en returordning. Da slipper de å plukke undertøyet ditt ut av sorteringsanlegget. IKKE KAST : Alt av gamle klær bør leveres til gjenvinning, er oppfordringen.


Men vi vil også ha det som er slitt eller ødelagt av alle typer tekstiler, så lenge det er tørt og rent. Nå håper han folk får øynene opp for hvor viktig det er å kaste gamle tekstiler riktig. Bare på Østlandet betalte Frelsesarmeens bruktbutikk-kjede i fjor millioner kroner i avgifter for å kaste klær de har fått, men som er så slitte at de ikke kan selges videre. Vi forsøker stadig å se på nye . Du slipper å fylle din egen restavfallsdunke med gamle gardiner og ødelagte klær. Hjemmestrikkede ullgensere og barokke blondekjoler.


Godbitene er mange på samlebåndet hvor Arne Harald Olsen og Tonje Didriksen står og sorterer hauger av klær i forskjellige traller. Bra nok til å gå til Uff? Er det ok å kaste sammen med søpla?


Anonymous poster hash: b7c81. Men jeg husker at for en del år siden, hang det en plakat der hvor det sto at de ikke tok imot noe_som_helst, de hadde så mye at de slet med å få solgt det de allerede hadde. Artikkelen er over år gammel.

Det er en utbredt misforståelse at det kun er lite brukt tøy av høy kvalitet som er ønskelig. Du kan levere alle kvaliteter tøy og tekstiler, bare det er rent og tørt - vi . Nesten alle tekstiler som kastes kan utnyttes videre. Vi vil gjøre det enkelt for deg å ta bærekraftige valg. Derfor kan du levere inn alle dine gamle tekstiler til KappAhl. Slik gjør du: Ta med en lukket pose tekstiler til nærmeste KappAhl- butikk.


Vi tar imot alle typer klær , hjemmetekstiler, accessories og sko. En annen kleskjede som har en lignende ordning, er klesprodusenten og -kjeden Stormberg, hvor du får pant på de innleverte plaggene. Deres forskning viser dessuten at cirka - prosent av klærne som kastes eller gis bort enten ikke har vært brukt i hele tatt, eller bare har vært brukt et par . Hvor kaster dere klær som dere har gitt opp? Polen hvor det blir klippet opp og brukt som filler i industrien.


Klær som er helt ok å bruke på nytt går til fretex. I Rælingen har vi flere slike innsamlingsbeholdere.

Commentaires

Articles les plus consultés