Kaste klær søppel

Hver dag kaster folk tekstiler og klær i restavfallet. Visste du at absolutt alt av tekstiler og klær kan bli resirkulert eller gjenbrukt? Han innrømmer likevel at han har kastet klær i restavfallet.


Ja, jeg har gjort det hvis klærne har vært hullete eller ødelagte, så da har jeg gjort feil. Sorteringsmaskinen på avfallsanlegget på Skedsmokorset. BEIST: Avfallsanlegget på Skedsmokorset tar daglig inn 2tonn avfall , men halvparten er søppelet.


Bare prosent leverer undertøyet til innsamling eller gjenvinning. Undersøkelsen viser også at vi kaster både håndklær , sengetøy og en rekke andre tekstiler i restavfallet. Hele prosent av vestlendingene kaster trusene i restavfallet, mens bare prosent av de spurte i Oslo og Akershus gjør det samme . Det som for en er søppel , kan for en annen være en skatt.


Med internett finnes det ingen unnskyldning for å kaste brukbare ting. En gi bort-annonse på Finn. Har du tenkt på at klærne dine kan bidra til å øke drivhuseffekten når du legger dem i søpleposen? Som såkalt nedbrytbart avfall som utvikler metangass?


For tekstil som blir liggende og råtne på avfallsdeponiene, er i ferd med å bli et stort miljøproblem. Nå er en ny lov som forbyr tekstiler på søppeldynga , . At Fretex og UFF kun ønsker seg hele, flekkfrie klær i innsamlingsbeholderne sine er en misforståelse. Dette er ikke søppel , men en ressurs. Ingen klær og tekstiler skal i restavfallet. Fretex tar imot alt - også det som er slitt og ødelagt.


Gi dem heller til Fretex! Mange er ikke klar over at også ødelagte og slitte tekstiler kan gjenvinnes. Hvert år går vi glipp av store ressurs- og miljøbesparelser ved at klær og tekstiler havner i restavfallet, forteller Line Malmo , kommunikasjonsrådgiver i ROAF.


Tall fra Østfoldforskning bekrefter dette. Halvparten av dette kunne vært gjenbrukt, mens det resterende kunne blitt materialgjenvunnet. Fretex oppfordrer alle til å levere klær , tekstiler og sko til gjenvinning og gjenbruk i stedet for å kaste det i restavfallet.


De tar imot alt av klær og tekstiler, så lenge det ikke er tilgriset eller vått. Gå til Søk på det du vil kaste , og finn ut hvordan du kan bli kvitt det - Bruk søket nedenfor for å finne ut av hvor du kan kaste noe dersom du er usikker på hva slags avfall det er. Finner du ikke svar på hvordan du kan kvitte deg med avfallet du vil kildesortere?


Du kan levere alle kvaliteter av tøy og tekstiler, også det som er slitt og ødelagt. Men det er viktig at det du leverer er rent . Jeg har ryddet litt her og der og sitter nå med tre søppelsekker fulle av klær som går rett på dynga. Bare på Østlandet betalte Frelsesarmeens bruktbutikk-kjede i fjor millioner kroner i avgifter for å kaste klær de har fått, men som er så slitte at de ikke kan selges videre.


Hvor skal man kaste håndklær ? Vil ikke, men hva ellers? Flere resultater fra forum. Ikke i søpla, takk - Kona til - Blogg. Jeg er liksom hun som nettopp kastet en diger søppelsekk med klær i restavfallet.


Før ville fretex kun ha hele klær uten flekker etc så jeg har trodd det gjaldt enda. Hullete klær kan også leveres hit da Fretex resirkulerer klær og tekstiler til nye produkter. Husk å bruke en vanlig handlepose når du leverer klærne og ikke poser for kildesortering, da disse posene kun skal brukes til kildesortert avfall levert i avfalldunken din hjemme.


Klær , sko og andre tekstiler blir tatt hånd om av UFF og sendt fra Vikan til sorteringsanlegg i Europa. U-landshjelp fra Folk til Folk (UFF) er en norsk forening som samler inn klær , sko og andre tekstiler i Norge og selger de videre til sorteringsanlegg i Europa. Overskuddet går til ulike.


I stedet for å kaste klær i søppelkassa kan du gi dem til gjenbruk, gjenvinning eller selge . Klem luft ut av søppelposen og trykk sammen innholdet i beholderen, men pass på at avfallet ikke sitter fast. Sørg for at beholderen er tilgjengelig for renovatøren på tømmedag. NB: Kast ikke farlig avfall i restavfallsbeholderen! Restavfall går til forbrenningsanlegg for energigjenvinning.


For å gjøre det så enkelt som mulig for dere der hjemme er det tilrettelagt for effektiv sortering i Tromsø og Karlsøy. Tilretteleggingen er blant annet optisk sortering, utplassering av returpunkter for levering av glass- og metallemballasje og klær , returstasjoner for mottak av forskjellig avfall - som blant annet farlig avfall og .

Commentaires

Articles les plus consultés