Gamle fiskebåter fra møre
Fiskebåter fra Møre og Romsdal: M HP (Hopen) Mk Hilmar, M SA (Sør- Aukra) Mkr Orvik, M HP (Hopen) Mkr Ingo, M HU (Hustad) Mk Godt Håp. Nordlandsmuseet: Sjøbua er et gammelt naust, som står nede ved fjæra på Bygde. Gamle og nye norske fiskebåter. Legg gjerne inn litt informasjon om fartøyet og dens historikk.
Vi følgjer fire båttypar gjennom heile byggjeprosessen: nordmørslystring, flatbotna pram, beingangar og kravellbygd fiskebåt. Dei største båtbyggjarbygdene i Møre og.
Moskenesøy og øst for Værøy. Flyshot, oversikt båter ligger på sildefeltene, garn lippes ut. Tromsøsnurperen Kjelløy, nært nota som inneholder 3hektoliter revnet, mannskap i arbeid på båten. Garn heises ombord i båten Kjelløy. Folk kjøper sild på kaia.
Thorshøvdi bli landets største fiskebåt når den no kan byggast ferdig. Den 1meter lange båten skal brukast til fangsting av heilt små skapningar - den rekeliknande krillen. Harstads stolthet Anna Rogde nærmest kaia, feiret 140-årsdag etter hjemkomsten i august. Det ser ganske kaotisk ut med tauverk i alle himmelretninger på disse skutene, men det er tydeligvis et system i kaoset… Jakob E.
Velkommen til å ta kontakt! Søk etter gamle fiskebåter ga Gule treff. Hvor kan jeg begynne å lete etter disse opplysningene?
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding . Loran, som høyrer heime på Godøya i Giske kommune i Møre og Romsdal, har kvotar på torsk, sei og hyse. Loran har seks eigarar, med Ståle Otto Dyb som den dominerande med vel av aksjane. Nye og gamle fiskebåter i bokform. I denne perioden gikk mange engelske fiskere over større båter og senere til motor og norske fiskere overtok de gamle båtene deres.
Spesielt for Sunnhordland og Hardanger i den siste tiden var at de ble bygd for rask seilas, sildasegling i motsetning til for eksempel mørekutterne , som ble bygd for å tåle grovere sjø, . Kjøpstad Båtbyggeri er et godt eksempel på hvordan en bedrift og dens ledelse alltid må være våken for det som skjer i samfunnet og satse på det nye når det gamle ikke lenger har livets rett. Nils Kjøpstad er tredje generasjon båtbygger i båtbyggerkommunen Vestnes midt i Møre og Romsdal. En kommune med ca verft . I stedet opplevde vi et levende maritimt miljø og følte oss satt nesten 1år tilbake i ti til tross for at det her også er en marina med moderne båter.
Vi ruslet rundt på dette historiske verftsområdet og oppdaget at dette var et populært sted for søndagsutflukter. Vi nøt historiske inntrykk, lukter og synet av mange flotte gamle. Går du langs vestover kanalen fra Sentralstasjonen, under jernbanen, og langs havnebassenget på andre siden, kan du se mange fine gamle båter.
Noen er restaurert og fine å se på, mens andre er under omfattende restaurering. Du kan få et ganske godt inntrykk av hvordan livet på sjøen måtte forholde .
Tradisjonsbåtregisteret er et åpent register med formålet om å samle viktig dokumentasjon om bestanden av kulturhistoriske båter og fartøyer på ett sted. Runde i Møre -og Romsdal.
Commentaires
Enregistrer un commentaire