Kiek granuliu reikia sezonui

Kuro suvartojimas priklauso nuo pastato energetinio poreikio: namo šiluminės varžos (kuo geriau apšiltintas namas, tuo mažiau šiluminės energijos reikalauja), vidutinės lauko temperatūros, palaikomos namų temperatūros, bei suvartojamo . Nežinote, kiek vidutiniškai granulių reikia vienam šildymo sezonui ? Visi atsakymai mūsų svetainėje. Teikiame individualias konsultacijas – susisiekime! Taigi namo šildymas ir karšto vandens ruošimas visam mėnesių šildymo sezonui 3eurai.


Namui, vidutiniskai sezono metu kv.

Sildot vos vos 1kvadratuku ir dziaugiates kiek mazai granuliu reikia. Lyginant su malkomis, granulės kiek brangesnės, be to, malkas galima esant galimybei pasiruošti ir patiems, o granules bet kokiu atveju teks pirkti iš tiekėjo. Kokios granules geriau ar 8mm innlegg 13. Granuliniu katilu problebos.


Kurenimas malkomis ir briketais innlegg 12. Bufret Lignende Oversett denne siden Degimui naudojamos mm standartinės granulės , vienos įkrovos pakanka virš valandų, jeigu krosnelė veikia minimaliu režimu. Dėl mažo granulių peleningumo krosnelėje susidaro nedaug pelenų, juos reikia pašalinti kaskart, atliekant naują kuro įkrovą.


Kvintufel granulinėse krosnelėse yra įrengti nerūdijančio plieno . Individualiam vidutinio ploto (1kv. m šildomo ploto) namui per sezoną reikia apie 4-tonų granulių.

Tad nesunku paskaičiuoti, kiek galima sutaupyti perkant kurą iš anksto. Skysto kuro katilas - paruošimas šildymo sezonui ir bent kartą per metus kuro užsakymas bei užpildymas. Kurą prisimename, kai ateina žiema. Jau keleri metai iš eilės visų medienos rūšių kuro kainos pavasarį krinta beveik perpus.


Ir ne bet kokią, o tokią, kur kuras – ar tai būtų malkos, ar granulės – neprarastų savo kokybinių savybių, – t. Pastaraisiais metais nuolat ir smarkiai kylant gamtinių dujų kainai, daugeliui privačių namų savininkų kyla klausimas – kaip šildytis pigiau, bet neprarasti turėto komforto. Vienas iš galimų sprendimų – keisti naudojamo kuro rūšį pigesne. Panagrinėkime bendruosius dėsningumus, kurie daro įtaką kuro . Ir iš kur rekomenduojate pirkti?


Tada gaunasi: granulės : . Na panasiai ir mums, su ta anglim, pas mus katilas 25kw, namas apie 300kvadratu, nepaveza, reikia apie 32kw, tad galvojam granulini. O jus pirkote iskart, visa kaina? Wh tiek energijos per sezona 49. Tikrai neverta rinktis kombinuoto katilo vien dėl to, kad gąsdina elektros tiekimo sutrikimas ar kad nebus įmanoma nusipirkti granulių ,arba kažkoks gedimas. Bet tik tokiu atveju ir tik šis katilas tada tampa pilnavertiškai granuliniu ir nei kiek neprarandama kuro ekonomija.


Tik reikia atminti, kad granulių jis naudoja min. Darau bandyma nuo Lapkricio 22d. Siandien supyliau dar maiselius,. O cia naujos statybos namas ar senos?

Kiek kainuoja granulinio katilo eksploatavimas sezono metu? Sumažinus granulių padavimą ir po nepilnos paros pečius užgęsta, o degiklyje lieka sukietėję (prikepę) granulės. Kadangi jis automatizuotas, kūrenant granulėmis, iš talpyklos bus patiekiama tik tiek kuro, kiek jo iš tiesų reikia nustatytai temperatūrai palaikyti. W galingumo granulinio katilo. W, per valandą degiklis turi paimti iš bunkerio ir sudeginti apie kg granulių.


Dirbdamas budinčiu rėžimu (maždaug maksimalaus galingumo) - sudegins kg granulių. Degiklis yra “protingas” įrenginys ir degins kuro tik tiek, kiek reikia užduotai katilo . Tačiau šių skaičių nereikia bijoti. Kitus šilumos šaltinius, pavyzdžiui, elektrą, geoterminį šildymą ar granulių katilus renkasi labai nedidelė gyventojų dalis.


Lietuvoje šildymo sezonas trunka daugiau kaip pusę metų, o išlaidos jam sudaro didelę gyventojų išlaidų krepšelio dalį, todėl pasirinkti tinkamą šildymo būdą labai svarbu.

Commentaires

Articles les plus consultés